Dermed er sesongens første snøskred-dødsfall et faktum. Ifølge Dagbladet skjedde ulykken i den trange og krevende renna Analen, som ligger et stykke unna skiheisene i Hemsedal, men som nås fra toppen av t-krok heisen Totten 2.

–Det bekreftes herved at 40-åringen fra Buskerud, som ble funnet etter ca to timer under snøen, er erklært død, skriver Nordre Buskerud politidistrikt på Twitter.

Annonse

Videre skriver avisa at AMK meldte klokka 13.55 at det hadde gått et snøskred i Hemsedal, og at en mann i 40-årene var savnet.

Politidistriktet skriver på Twitter at den savnede er funnet i skredområdet rundt klokka 15.45. Mannen hadde sender/ mottaker på seg, og at Luftambulansen er med i søket.

– Melderen sto alpint sammen med en annen person, som så vidt jeg har skjønt det ble tatt av skredet, sier Asbjørn Viste, vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Ifølge Glenn Lura, operatør i Nordre Buskerud politidistrikt, var det kameraten og to redningsmannskaper som fant den omkomne mannen, rundt klokken 15.45, og klokken 17.00 ble vedkommende erklært død. Det skal ha vært stor skredfare i Hemsedal i dag.

– Vi vurderer å sende inn redningsmannskaper, men vi er veldig usikre på om vi tør, for det er ekstremt skredfarlig i det aktuelle området, sa driftsleder Andreas Smith Eriksen i Hemsedal skisenter til VG mens situasjonen var uavklart i ettermiddag.