– Vi råder folk som ikke bor i Hemsedal, men som har tenkt seg på hytta når de sitter i karantene, om å ikke komme, sier kommuneoverlege i Hemsedal, Camilla Underland til Hallingdølen.

Med spredning av koronavirsuet i storbyene, og en rekke personer i karantene, frykter de mest populære hytteområdene at de vil få en «opphopning» av mennesker i karantene. Nå oppfordrer de folk til å holde seg hjemme. Underland frykter at kommunen blir hardt pressa dersom en stor andel av de 20.000 hytteeierne reiser til fjells.

Annonse

– Ting kan skje, og vi har nok nå.

Skianlegget i Hemsedal er nå stengt.

– Beslutningen er tatt for å begrense antall mennesker som befinner seg i kommunen, hvor sykdomsapparatet kun er dimensjonert for å håndtere komplekse sykdomsspørsmål fra de fastboende, og det har vi stor forståelse for, sier Linda Morell, pr-sjef i SkiStar i en pressemelding.

Verdens helseorganisasjon (WHO) erklærte onsdag koronavirsuet for en pandemi. Det kan også være aktuelt å innføre inn- og utreiseforbud for de mest rammede områdene.

Også Bykle kommune, som opplevde at en korona-smittet person kjørte ski i skianlegget, frykter at kristiansandere reiser til hyttene.

– Vi fraråder folk som er smittet å reise opp hit. Hvis de likevel reiser opp, ber vi dem om å ta kontakt med helsestasjonen, sier ordfører Jon Rolf Næss til Fædrelandsvennen.

Oppdatert torsdag klokken 15:16 etter at Hemsedals skianlegg ble stengt.