Det har ikke stått på skimulighetene de senere år, men den myke sorten i store mengder

har vært sjelden vare og man har måtte ta seg noen turer vestover for å få de virkelig dype dagene. I januar 2018 bestemte tydeligvis været seg for å endre retning og kommer mer fra sørøst, noe som gjør at Yr sine værmeldinger om snø stort sett stemmer – og leverer også ofte mer enn lovet. Selv har jeg vært mye på reisefot siden november, og når man sitter i et tørrlagt USA og får daglige rapporter om nye snøfall og fine dager hjemme blir hjemlengselen ekstra stor!

Se film lenger ned og masse bilder i galleriet under!

Olek-slash
Olek-slash

POWPOW: Ole Kristian Strøm på dyp kveldstur hjemme i Hemsedal– som endelig har en gid snøvinter igjen, Foto: Kalle Hägglund.

Når det endelig var min tur til å komme hjem og nyte godene forrige uke så dukket mildværet og vinden opp… Typisk nok, det var mine sjanser denne sesongen.

Heldigvis, like fort som det snudde til mildvær, snudde været tilbake til den kalde sorten og Yr meldt på nye nedbør i tørr og myk valør. Den siste uka har vært helt fantastisk med lange dager i god snø under tett snøvær og dårlig sikt! Skogene rundt Hemsedal skisenter har vært bedre en noen gang (i hvert fall for oss med korttidsminne) og vi har kunnet kjøre på til melkesyra har poppa ut av øra på oss. Etter at torsdag leverte den dypeste dagen på mange, mange år og undertegnede hylte seg hes i ekstase tittet endelig solen fram fredag morgen. Klokken 08.50 sto jeg klar i heisen med Kristoffer Jacobsson, fotograf Kalle Hägglund og en haug andre pudderhungrige sjeler som hadde satt jobben på vent og valfartet til fjells for å få med seg godene dalen hadde fått! Fredag tilbragte vi alene i Mortenskaret som er en god gammel klassiker i Hemsedal. Her kjørte vi diverse linjer i sola før vi avsluttet dagen med en solskinnstur ut av skisenteret og ned baksiden for litt rolig cruising for å mykne opp møre lår etter en intensiv dag!

Olek-Mortenskaret
Olek-Mortenskaret

FINE DAGER: Ole K. klar på toppen av Mortenskaret. Foto: Kalle Hägglund

Dager som dette blir høyt verdsatt når man har følt bygda si har vært langt nede på rangstigen de siste årene hva gjelder påfyll av snø! Selv har jeg også de siste dagene måtte svelge unna noen kameler etter et utsagn på trykk i fjor vinter hvor jeg proklamerte at oppkjørt snø var beste sort…. Noe jeg fortsatt står inne for, men myke dager setter følelsene i sving hos en aldrende frikjører fortsatt!

Se filmen: