Brattkjøring på Folgefonna

Å droppe etter Wille

Hvor stor forskjell er det egentlig på en god amatør og en vaskeekte skiproff?

Sist oppdatert: 4. juli 2023 kl 06.00
Lesetid: 2 minutter

Mens den svenske skiproffen Wille Lindberg er godt vant til vertikale omgivelser etter et utall sesonger i Alpene, er heller ikke toppturentusiast Bård Smestad fremmed for å kjøre bratte fjell

For noen år siden gikk Smestad og Ola Hovdenak nærmest viralt da de tok førstenedkjøringen fra den legendariske fjellkjendisen Mannen. Det var bare ett av mange prosjekter de to har gjort sammen. Senest sommeren 2023 jaktet det samme paret på bratte renner på Stryn.

Likevel er Bård Smestad ærlig på sine begrensninger og innrømmer at han fort tyr til både hoppsvinger og doble stavisett når det luter på. Det er ikke nødvendigvis noe galt i det. 

I filmen blir Smestad med Wille Lindberg på brattkjøring i Folgefonna.

Ja, du hørte rett. Det finnes nemlig ei stupbratt side rett til venstre for skiheisen, og selv om du har vært der er det ikke sikkert du har lagt merke til den).

(Saken er republisert, og filmen inneholder produktplasseringer).

Bård skal nemlig få prøve seg på en styggbratt fjellside på Folgefonna, coachet av den grasiøse svensken.

Wille kan se tilbake på mange år som proff skikjører og har flere topplasseringer i Freeride World Tour.

Dessuten er han en god pedagog med gode formidlingsevner. Her er det mye å lære, men skikjøringen på Folgefonna og andre bratte steder skjer naturligvis på eget ansvar. For når det blir så bratt som dette, kommer også konsekvensene som julekvelden på kjerringa, som de sier i brattkjøringsmiljøet.  

– Våg å lene deg ned i fallretningen, sier Wille som ett av tipsene han har til Bård på veien opp til Folgefonna Sommerskisenter.

BRATT: Bård Smestad og Wille Lindberg står igjen med litt forskjellig erfaring etter at de tok seg ned renna i bakgrunnen (som faktisk ligger midt i Folgefonna Skisenter, rett til venstre for heisen. Bilde: Christian Nerdrum
BRATT: Bård Smestad og Wille Lindberg står igjen med litt forskjellig erfaring etter at de tok seg ned renna i bakgrunnen (som faktisk ligger midt i Folgefonna Skisenter, rett til venstre for heisen. Bilde: Christian Nerdrum
Publisert 24. april 2018 kl 14.32
Sist oppdatert 4. juli 2023 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen