Både Bård Smestad og Fri Flyt tenkte det var best å slå til på tilbudet om lokal guiding av randokongen Ola Hovdenak. For det første er det få som kjenner sine fjell bedre enn ham, for det andre så det ut til at lavtrykkene endelig skulle treffe fjellene i Romsdalen denne uka. 

– Dette kan bli årets beste skidag, uttaler Ola Hovdenak i filmen. Og selv om det ble noen ekstra riper i skia på vei ned fra Skarven i Skorgedalen, er det ingen tvil om at folk som tar turen til fjells nå vil få flotte opplevelser. For det er kommet enda mer snø siden dette ble spilt inn på mandag. 

Hovdenak og Smestad benytter også anledningen til å snakke om snø og sikkerhet, der de understreker at en er nødt til å vise stor forsiktighet med tanke på skredfare. Snøen som har falt i Romsdalen den siste uka ligger blant annet på et glatt islag. Her går turen i nærheten av Rauma skisenter i Skorgedalen.

EPISODE 1: – Jeg er i overkant motivert

EPISODE 2: Gå (ikke) alene

TOPPTURFEBER

Bård Smestad (47) er ikke frontfigur av programserien Toppturfeber på grunn av sin uovertrufne faglige kunnskap om fjell og sikkerhet. Ei heller fordi skifilmskaperne vil ha ham på rollelisten i sine nye produksjoner. Bård er en ganske vanlig mann fra Trondheim med et normalt talent for skikjøring og god forståelse for snø, fjell og utstyr. Det som skiller ham ut, og som gjør at han er blitt frontfigur i den nye serien Toppturfeber er hans fabelaktige motivasjon til å komme seg ut på tur.