/ Topptur

Nå er det fint i Romsdalen!

TOPPTURFEBER (EP3): Det er vanskelig å si nei når Ola Hovdenak inviterer til lokalguiding i Romsdalen – selv på en ukedag.

Sist oppdatert: 20. januar 2016 kl 20.34
Lesetid: 2 minutter

Både Bård Smestad og Fri Flyt tenkte det var best å slå til på tilbudet om lokal guiding av randokongen Ola Hovdenak. For det første er det få som kjenner sine fjell bedre enn ham, for det andre så det ut til at lavtrykkene endelig skulle treffe fjellene i Romsdalen denne uka. 

– Dette kan bli årets beste skidag, uttaler Ola Hovdenak i filmen. Og selv om det ble noen ekstra riper i skia på vei ned fra Skarven i Skorgedalen, er det ingen tvil om at folk som tar turen til fjells nå vil få flotte opplevelser. For det er kommet enda mer snø siden dette ble spilt inn på mandag. 

Hovdenak og Smestad benytter også anledningen til å snakke om snø og sikkerhet, der de understreker at en er nødt til å vise stor forsiktighet med tanke på skredfare. Snøen som har falt i Romsdalen den siste uka ligger blant annet på et glatt islag. Her går turen i nærheten av Rauma skisenter i Skorgedalen.

EPISODE 1: – Jeg er i overkant motivert

EPISODE 2: Gå (ikke) alene

TOPPTURFEBER

Bård Smestad (47) er ikke frontfigur av programserien Toppturfeber på grunn av sin uovertrufne faglige kunnskap om fjell og sikkerhet. Ei heller fordi skifilmskaperne vil ha ham på rollelisten i sine nye produksjoner. Bård er en ganske vanlig mann fra Trondheim med et normalt talent for skikjøring og god forståelse for snø, fjell og utstyr. Det som skiller ham ut, og som gjør at han er blitt frontfigur i den nye serien Toppturfeber er hans fabelaktige motivasjon til å komme seg ut på tur. 

Publisert 20. januar 2016 kl 20.34
Sist oppdatert 20. januar 2016 kl 20.34
annonse
Relaterte artikler
skitur i shorts
Sunnmøringene kom først

Trollstigen åpner neste uke

MAJESTETEN: Anders Eide og Ole Halt vik på vei opp Vestgjelet. Foto: Terje Aamodt
Kom mai, du skjønne milde - Vår i Romsdalen

Vinter oppe, sommer nede

LETT TILGJENGELIG: Sånn så det ut i 2019 for Robert Aaring noen dager før Trollstigen åpnet på Stigbotnhornet ved Trollstigen, som måtte sykle opp den stengte veien. Foto: Nikolai Schirmer
Sommertoppturer i Romsdalen

Klassiske toppturer ved Trollstigen

Trollstigen
Norges beste vei med ski og sykkel

Derfor er Trollstigen den råeste veien i Norge

Alnestinden 1665 moh fra Toppturer i Romsdalen
Populær tur fra Trollstigen

Turbeskrivelse Alnestinden

NYSNØ: Slik så det ut på Trollstigen lørdag - mye vær og bra med nysnø, selv om total snømengde er litt mindre enn vanlig. Foto: Tonje Nordgård Heen
Veien til sommer-toppturene er åpen

– Mindre snø enn normalt, men klassikerne har nok

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen