Det finnes mange måter å oppsummere Folgefonna på. For mange er dette det definitive sommerski - anlegget, som det valfartes til hver sommer. Klikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!

Sammenlignet med de andre stedene for sommerski på Stryn og Juvass / Galdhøpiggen sommerski , er Folgefonna kongen av park. Vi kan si at det er landets mest instagramvennlige skisted.

Annonse

 

Løypekart og snøforhold

folgefonna fonna glacier ski snowboard ski resort park anlegg heis
Løypekartet får det til å se stort ut, og parkshaperne gjør Fonna til noe virkelig stort.

Fonna er et fascinerende ingeniørprosjekt - en skranglete heis høyt oppe på breen, langt unna sivilisasjonen. Veien opp, og hele heisen, graves frem i april/mai hvert år.

Så kommer parken frem, geleidet frem av parkbygger Emil Fossheim og hans Mushroom Crew. Store produksjoner og jibbere har gjerne booket tid, og helikopter med filmkamera, lenge før.

Det er som regel noe helt nytt hvert år, og kvaliteten varierer litt basert på hvordan snøfallet har vært året før - men det er alltid gjennomført.

Sommeren 2020 åpnet en ny restaurant på toppen, med skjenkebevilling og mat for alle som besøker skisenteret eller starter breturen i anlegget.

 

Fonna glacier ski resort guide ski tips guide fri flyt snowboard park twintip
Øyeblikkbsbilde fra en helt vanlig, noe snøfattig, dag på Folgefonna. Foto: Michael Iversen

Offpiste og topptur

Dette er en isbré, så slush-cruising er det beste du kan håpe på - eller litt BC-jibbing, i beste fall. Det preppes ikke ski høyre for heisen, så om det kommer ny snø, (som det gjerne kan gjøre midt i juli!) skal du hit.

Heisen stanser på 1460 m.o.h., men du kan ta på feller og fortsette til topp-punktet på omtrent 1530 meter. Fordelen med dette er at du kan få tilgang til urørt snø, men bratt er det ikke.

 

Fri Flyt - reportasjer

Sjekk ut når Jon Olsson stakk opp på Fonna med en Lamborghini for å råne på snøen (!!!)

Har du noen tips som ikke er med her? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!

  

fonna glacier ski fonna
Fonna ligger på Jorfjellbreen, en utstikker av nordre folgefonna - som du kjører under før du kommer opp på den.

Reise, fritid og overnatting

Fra Odda innerst i Sørfjorden har du enda en time igjen å kjøre. Du skal inn til tettstedet Jondal, og derfra er det en halvtime opp til selve breen på en vakker, dramatisk bilvei. Her finner du anlegget på google maps. 

Kjører du ski på Fonna, bor du enten på ett av flere overnattingstilbud i selve Jondal by, eller på den legendariske gardscampingen nede i dalen. Mat lager du sjøl fra det du får i dagligvaren på Jondal.

    

Fonna glacier ski resort / Folgefonna sommerski

folgefonn.no

56 12 30 08

Antall heiser: 1

Antall nedfarter: 4

Høydeforskjell: 250 meter

Heiskort: 395 kr

Hvor: 57 km fra Odda, 114 km fra Bergen (ferge Tørvikbygd - Jondal), 400 km fra Oslo.