Det finnes mange måter å oppsummere Folgefonna på. For mange er dette det definitive sommerskianlegget, som det valfartes til hver sommer.

Sammenlignet med de andre stedene for sommerski på Stryn og Juvass / Galdhøpiggen sommerski , er Folgefonna kongen av park. Vi kan si at det er blant landets mest instagramvennlige skisteder.

Klikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!

Løypekart og snøforhold

folgefonna fonna glacier ski snowboard ski resort park anlegg heis
Løypekartet får det til å se stort ut, og parkshaperne gjør Fonna til noe virkelig stort.

Fonna er et fascinerende ingeniørprosjekt - en skranglete heis høyt oppe på breen, langt unna sivilisasjonen. Veien opp, og hele heisen, graves frem i april/mai hvert år.

Parken

I 2023 ble den noe nedskalert og med tilpasset alle. Tradisjonelt sett den legendariske parken geleidet frem av parkbygger Emil Fossheim og hans Mushroom Crew.

Hvert år er Folgefonna vertskap for flere camper, privatlag, universitetslag og filmselskaper som er på jakt etter den myteomspunnede Fonna-solnedgangen.

Kjente camper som Folgefonna Snowboard & Ski Camp har gjennom flere sommeruker et profesjonelt og morsomt opplegg på Fonna.

Det er som regel noe helt nytt hvert år, og kvaliteten varierer litt basert på hvordan snøfallet har vært året før - men det er alltid gjennomført.

Sommeren 2020 åpnet en ny restaurant på toppen, med skjenkebevilling og mat for alle som besøker skisenteret eller starter breturen i anlegget.

Her finner du Fri Flyt sitt alltid oppdaterte snøvarsel for Fonna.

Offpiste og topptur

Dette er en isbré, så slush-cruising er det beste du kan håpe på - eller litt BC-jibbing, i beste fall. Det preppes ikke ski høyre for heisen, så om det kommer ny snø, (som det gjerne kan gjøre midt i juli!) skal du hit.

Heisen stanser på 1460 m.o.h., men du kan ta på feller og fortsette til topp-punktet på omtrent 1530 meter. Fordelen med dette er at du kan få tilgang til urørt snø, men bratt er det ikke.

Fri Flyt - reportasjer

Her er en stemningsrapport med bilder og video fra Anders Backe på tur til Folgefonna.

Sjekk ut når Jon Olsson stakk opp på Fonna med en Lamborghini for å råne på snøen (!!!)

Og da toppturfenomenet Bård Smestad kjørte stupbratte sider med Wille Lindberg på Folgefonna.

Her finner du alle sakene vi har om Folgefonna.

  

fonna glacier ski fonna
Fonna ligger på Jorfjellbreen, en utstikker av nordre folgefonna - som du kjører under før du kommer opp på den.

Reise, fritid og overnatting

Fra Odda innerst i Sørfjorden har du enda en time igjen å kjøre. Du skal inn til tettstedet Jondal, og derfra er det en halvtime opp til selve breen på en vakker, dramatisk bilvei. Her finner du anlegget på google maps. 

Kjører du ski på Fonna, bor du enten på ett av flere overnattingstilbud i selve Jondal by, eller på den legendariske gardscampingen nede i dalen. Mat lager du sjøl fra det du får i dagligvaren på Jondal.    

Fonna glacier ski resort / Folgefonna sommerski

folgefonn.no

56 12 30 08

Antall heiser: 1

Antall nedfarter: 4

Høydeforskjell: 250 meter

Heiskort: 405 kr

Hvor: 57 km fra Odda, 114 km fra Bergen (ferge Tørvikbygd - Jondal), 400 km fra Oslo.