– Det har vært sjukt mye være de siste dagene, og det har blåst orkan. Alt vi har bygd opp har ramla ned igjen, så det er mye og gjøre. Men jeg har lagt en plan, og vi skal ha en god del klart nå til helgen, og enda mer kommer ut over uka, sier Emil Fossheim.

PARKSJEF: Emil Fossheim. Foto: Snowboardforbundet
PARKSJEF: Emil Fossheim. Foto: Snowboardforbundet

Han er – tradisjonen tro – leid inn for å bygge og vedlikeholde terrengparken på Fonna Glacier Ski Resort i sommer. Etter planen sjal han holde på helt til blåisen kommer fram, og det blir umulig å ha terrengpark. Allerede i slutten av april ble det bygd park på Fonna, men den har fått kjørt seg i uværet, og nå bygges det helt nytt.

– Vi har ikke så mye snø i år, og det er en del arbeid med å hente snø. Likevel skal vi ha en park med rundt tjue hits når alt er i boks. Målet er minst 13 rails og fire-fem hopp i forskjellig størrelse, pluss en quarterpipe. I tillegg jobber jeg med et stor hopp til Faction-teamet, som kommer på filming neste uke, forteller Fossheim, som har sendt denne hjemmelaga illustrasjonen av parken som skal stå klar når alt er ferdig:

Illustrasjon: Emil Fossheim
Illustrasjon: Emil Fossheim

Faction-laget kommer for øvrig med nordmennene Benjamin Forthun og Eirik Sæterøy, og den finske stjerna Antti Ollila og Alex Hall fra USA.

Da Fri Flyt snakket med Fossheim torsdag var det uvær på Fonna og alt for lite sikt til å ta bilder av terrengparken som er under bygging, men mot helgen skal være bli litt bedre, og til uka skal sola skinne.

– Parken er ganske sårbar for varme, og med snøforholdene vi har i år er det ekstra viktig med kalde netter. Blant annet har det kommet fram et berg midt i parken, som vanligvis er noe vi kjører over. I år må vi kjøre rundt, men vi klarer å utnytte det til noe morsomt, så dette blir bra, sier Emil Fossheim.

LES OGSÅ: Charlotte (12) vant What!-camp pass

Gira på sommerski? Sjekk disse sakene!