Slik har du aldri sett Grønland før

Se verdens største øy fra sin vakreste frikjørings-side.

Sist oppdatert: 25. november 2015 kl 13.20
GRØNLAND: Frikjører Ane Enderud viser frem Disco. Foto: Nikolai Schirmer / Skjermdump
GRØNLAND: Frikjører Ane Enderud viser frem Disco. Foto: Nikolai Schirmer / Skjermdump
Lesetid: 2 minutter

– Det var kult å være helt alene i fjellet. Disco (øy ved Grønland red.anm.) er 100 ganger 100 kilometer stort, og vi var de eneste som kjørte ski der. Vi fikk kalle opp mer enn én renne hver, sier Nikolai Schirmer.

Denne gangen har tromsøværingen tatt rollen bak kamera. Med seg på turen fikk han Norges mest meriterte kvinnelige frikjører Ane Enderud, og Bruno Compagnet, i tillegg til Jeremy Bernard på foto.

Unik tur

Vanligvis er det Schirmer, som på alle områder er en mer enn habil (helt rå) frikjører, selv som er foran kameraet. Siden begynnelsen av frikjøringskarrieren har han reist på en rekke skiturer, blant annet til Alaska. Grønland var derimot noe helt nytt.

– Det her er nok den mest unike turen jeg har vært på. Det var utrolig fett med inuittene også. De hang rundt i selskinnsjakker og isbjørnbukser, forteller Schirmer.

– Først og fremst kaldt

– Hvordan var skikjøringa der?

– Det var først og fremst kaldt. Jeg brukte to dunjakker, en isolert gore-tex-bukse, og en bukse til utenpå der igjen flere av dagene. Det gikk stort sett i renner det, på grunn av måten fjellene er formet på, sier Schirmer.

– Er det uvanlig med frikjøring der?

– De har faktisk en alpinklubb i Qeqertarsuaq! De kjørte ungene opp fjellet med snøskuter en gang i uka, men dessverre fikk vi aldri timet det sånn at vi kunne dokumentere det.

Se filmen her:

Publisert 25. november 2015 kl 12.30
Sist oppdatert 25. november 2015 kl 13.20
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen