Flere smittet av koronaviruset etter afterski-fest i Åre

Svenske skianlegg holder fortsatt åpent, og nå er flere smittet etter afterski i Åre.

Sist oppdatert: 22. mars 2020 kl 08.00
Åre
ÅPENT I ÅRE: Et par timer kjøring fra Trondheim går heisene for fullt i Skandinavias største skianlegg. Nå har flere blitt smittet etter afterski. Foto: Skistar
Lesetid: 2 minutter

Det første tilfellet av koronavirsuet Covid-19 i Åre ble kjent fredag denne uken, og ifølge smittevernslege i området, Annika Ersson, skal personen ha vært på afterski forrige helg. Nå har flere meldt seg i etterkant etter å ha vært på samme fest. Så mye som femten personer skal ha meldt seg.

– Alle forteller at de har vært der sammen med to til tolv personer, og så godt som alle har blitt syke med lignende symptomer som passer med korona, sier Ersson til Expressen.

– Det er helt usannsynlig at det ikke er korona, fortsetter hun.

Åre er forøvrig eid av Skistar, som nylig stengte Trysil for resten av sesongen. I tillegg er Hemsedal stengt i liket med alle andre norse skianlegg. Sverige har altså foreløpig ikke fulgt etter.

De har generelt lagt seg på en mildere linje for å bekjempe den pågående pandemien. Nå velger likevel Åre, i tillegg til flere andre svenske anlegg å stenge afterski-mulighetene.

– All afterski og nattklubbsaktivitet er nå stengt i Åre, både innendørs og utendørs, sier destinasjonssjef Therese Sjölund til Expressen.

Flere har forøvrig tatt til orde for å nå stenge skianlegget som ligger en kort dagstur fra Trondheim.

– Jeg er glad for at Åre slutter med afterski, men det er på langt nær nok, sier lege Sofia Leje i Åre til Dagens Nyheter.

Publisert 22. mars 2020 kl 08.00
Sist oppdatert 22. mars 2020 kl 08.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen