Det første tilfellet av koronavirsuet Covid-19 i Åre ble kjent fredag denne uken, og ifølge smittevernslege i området, Annika Ersson, skal personen ha vært på afterski forrige helg. Nå har flere meldt seg i etterkant etter å ha vært på samme fest. Så mye som femten personer skal ha meldt seg.

– Alle forteller at de har vært der sammen med to til tolv personer, og så godt som alle har blitt syke med lignende symptomer som passer med korona, sier Ersson til Expressen.

Annonse

– Det er helt usannsynlig at det ikke er korona, fortsetter hun.

Åre er forøvrig eid av Skistar, som nylig stengte Trysil for resten av sesongen. I tillegg er Hemsedal stengt i liket med alle andre norse skianlegg. Sverige har altså foreløpig ikke fulgt etter.

De har generelt lagt seg på en mildere linje for å bekjempe den pågående pandemien. Nå velger likevel Åre, i tillegg til flere andre svenske anlegg å stenge afterski-mulighetene.

– All afterski og nattklubbsaktivitet er nå stengt i Åre, både innendørs og utendørs, sier destinasjonssjef Therese Sjölund til Expressen.

Flere har forøvrig tatt til orde for å nå stenge skianlegget som ligger en kort dagstur fra Trondheim.

– Jeg er glad for at Åre slutter med afterski, men det er på langt nær nok, sier lege Sofia Leje i Åre til Dagens Nyheter.