Fakkeltog for Grefsenkleiva

Går fakkeltog for å bevare Grefsenkleiva

Høye strømpriser og mangel på vann gjør at den ene siden av Oslo Skisenter har holdt stengt i vinter. Søndag 13. mars inviterer Årvoll freeski til et fakkeltog for å vise viktigheten av det lokale anlegget.

Sist oppdatert 11. mars 2023 kl 07.00
VIL BEVARE BAKKEN: Freeski-gruppa på Årvoll ønsker å gjenåpne Grefsenkleiva som er viktig for klubben. Foto: Camilla Heimdal
VIL BEVARE BAKKEN: Freeski-gruppa på Årvoll ønsker å gjenåpne Grefsenkleiva som er viktig for klubben. Foto: Camilla Heimdal

– Det er på mitt initiativ sammen med Årvoll Freeski og Kjelsås Alpin at vi gjennomfører et fakkeltog for å bevare Grefsenkleiva, forteller leder for Årvoll Freeski Camilla Heimdal til Fri Flyt.

På grunn av flere ulike årsaker som strømpriser og at anlegget har begrenset vannuttak til snøproduksjon fra Trollvann, har ikke Grefsenkleiva vært åpen på Årvoll-siden denne sesongen.

Som en konsekvens av stengningen er Årvoll Freeski på randen av nedleggelse, siden de ikke får brukt anlegget i år. I et håp om å redde freeski-gruppa, inviterer de til fakkeltog for Grefsenkleiva søndag 13. mars for å vise viktigheten av det lokale anlegget.

ENGASJERT: Camilla Heimdal er leder for Årvoll Freeski og mener dette er et viktig tiltak for å bevare freeskiiljøet på Årvoll. Foto: William Bostadløkken
ENGASJERT: Camilla Heimdal er leder for Årvoll Freeski og mener dette er et viktig tiltak for å bevare freeskiiljøet på Årvoll. Foto: William Bostadløkken

Leder for freeski-gruppa, Camilla Heimdal, er selv en stolt Årvoll-beboer og mor til tre barn som tidvis har brukt mer tid i bakken enn hjemme. Hun mener selv at dette er et viktig tiltak for å beholde tilbudet.

– I år har freeskiutøverne trent barmark innendørs og kjørt inne på SNØ. Så det har kun vært innendørstrening. Også har vi planlagt å dra til Varingskollen på slutten av sesongen, forteller hun.

Heimdal er redd for at rekrutteringen i idretten blir vanskelig om lokalbakken ikke gjenåpner, og forteller at de må legge ned freeskiklubben, dersom bakken ikke åpner neste sesong.

– Denne bakken har vært med på å få frem mange gode utøvere på både freeski og alpin. Det ville vært veldig synd om nedleggelse av bakken og freeskiklubben går på bekostning av dette, sier Heimdal.

I tillegg til Årvoll Freeski bruker Kjelsås Alpin Grefsenkleiva som treningarena.

Alpinistene Kjetil André Aamodt og Laila Skau Nilsen er vokst opp med å kjøre i Grefsenkleiva.

Fakkeltoget starter klokken 18:45 ved badedammen på Tonsenhagen/Årvoll. Toget går deretter mot Grefsenklevina. Det er også mulig å slenge seg på toget fra parkeringsplassen i bunnen av slalombakken klokken 19:00, for de som ønsker det.

– Vi vil selge fakler, kaker og godt drikke til inntekt for Årvoll Freeski denne dagen. Med håp om å starte opp med et bedre tilbud neste sesong, forteller Heimdal.

Publisert 9. mars 2023 kl 10.04
Sist oppdatert 11. mars 2023 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen