Skistar innefører parkeringsavgift

Nå blir det ikke lenger gratis å parkere i nærheten av de svenske destinasjonene, som Åre og Sälen, til Skistar.

Sist oppdatert 14. oktober 2020 kl 08.07
Åre parkering
PARKERING: Nå blir det ikke lenger gratis å parkere i nærheten av de svenske Skistar-anleggene. Foto: Skistar

– Nå tar vi et skritt for å skape mer orden rundt parkeringene våre. Vi tror vi trenger det i større grad i år, fordi flere kommer til å kjøre til skianleggene på grunn av corona, sier Niclas Sjögren Berg, som har ansvaret for Skistar i Sverige, til Nyhetsbyrån Direkt.

Skistar-konsernet eier Hemsedal og Trysil i Norge, men har også skidestinasjonene Åre, Sälen, Vemdalen og Hammarbybacken i Sverige. Det er altså hos de sistnevnte det nå ikke lenger vil bli gratis å parkere bilen. Særlig Åre er jevnlig besøkt av nordmenn. 

Allerede i fjor ble det innført parkeringsavgift i deler av året.

Det skal koste omlag 20 kroner i timen, med et tak på 95 kroner for en dag på ski. Det er snakk om parkeringene som ligger nærmest skianleggene. Lengre vekk vil det altså være gratis alternativer. Rundt halvparten av plassene skal fortsatt være avgiftsfrie. 

Skistar har ved flere anledninger fått kritikk for høye heiskortpriser, særlig fra hytteeiere i Hemsedal i Norge. Skistar erkjenner at det med parkeringsavgift er en risiko for at enkelte synes det blir dyrt.

– Men vi er nøye med å si at det finnes gratisparkeringer. Vi forsøker jo også å gi et insentiv til å ikke ta bilen, sier Berg til Nyhetsbyrån.

Det er uklart hvordan Skistar ser på lignende alternativer i Norge.

Publisert 14. oktober 2020 kl 08.07
Sist oppdatert 14. oktober 2020 kl 08.07
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen