En elendig vinter for gjengen i Matchstick Productions til tross; PK Hunder satser på det store lerretet til høsten. Og neste år får vi garantert se han på sitt beste når Field Productions serverer sin nye storfilm –selv om superstjerna fra Øyer er uten korsbånd og pirat- eller toppturbukse.

– Sommeren har omsider kommet. Hvordan har vintersesongen vært for din del?

Annonse

– Vinteren har vært morsom den! Litt vanskelig, har prøvd og filma litt og sånn, men det har ikke vært kjempebra bortsett fra her i Norge. Kom nylig hjem fra Island med MSP, men de har slitt litt. Men med Field blir det bra, jeg hadde en morsom tur med dem til Lofoten i vinter. 

LES OGSÅ: Til Saas-Fee med ribbensbrudd

– Har du vært på topptur?!?!?!?!??

– Haha, ja, jeg har gått litt tur i vinter! Det gikk egentlig overraskende bra. Men jeg må jo fortsatt ha utstyr, ski, klær og støvler til å hoppe. Jeg går ikke med trang bukse, for å si det sånn! Det er vel verre med de toppturbootsa tenker jeg. Testa sånne touringbindinger i Lofoten, og det funker ikke. På Island var det vanlig utstyr. Det blir vel sånne trekkers. Har hørt at Aleks klagde veldig på det, men det er nok ingen annen utvei.

– Hva var det beste som skjedde i vinter?

– Det var egentlig å være på tur med Field-gjengen igjen altså. Det har vært et par år vi ikke har sett så mye til hverandre, men det var veldig koselig å være tilbake med gutta i vinter! Jeg håper på ordentlig PK comeback med mye pudder og backcountry i neste Field-film.

– Hva med konkurransekarrieren din?

– Jeg vet ikke helt. Kjørte jo noen konkurranser i år, og det gikk jo ikke så veldig bra. Har nok mista litt gleden ved konkurranser. 

– Hva med X Games i Oslo? 

– Ja, slopestyle har jeg lagt litt fra meg, men big air har jo gått bra i alle år. At der er cityhopp kan slå begge veier. Enten blir det et lite drithopp, eller så blir det bra bygd, slik som air & style i Los Angeles.

ESONGENS SISTE: Denne 360 safety´en var det siste og kanskje også minste trikset PK Hunder gjorde sesongen 2014/15. Selvsagt  med perfekt stil. Foto: Tore Meirik

– Blir det aktuelt med trippelflips på sånne by-hopp tror du?

– Vel, snowboarderne gjør det jo, men vi har funnet ut at de snurrer litt fortere med brett. Ja, det er jo mulig, men det er hakket skumlere. Ingen margin, det går akkurat. Du kan ikke chille trippel´n, for å si det sånn.

– Hva med quadcork på ski –inkludert grab. Hvem gjør det først, og når skjer det?

– Vel, det er nok Nick Goepper som er nærmest. Men jeg veit ikke. Jeg tror egentlig ikke det kommer til å skje i vinter.

– Hva var det kuleste stedet du stod på ski denne sesongen?

– Kanskje Air & Style i Los Angeles. En del turer ble avlyst i vinter, så LA var veldig spesielt og kult. Det er tidenes tørke der nå, men den eneste dagen med regn var selvsagt dagen vi skulle kjøre big air i LA. Men det var sjukt rått å henge på Venice Beach i fem dager, så stikke og kjøre ski like oppi lia, og så henge på Venice beach igjen.

– Hvem ble det store gjennombruddet i år?

– Det er vel kanskje skjedd allerede, men Felix Usterud kjørte veldig bra på tampen av sesongen  i år. Han er oppi der. Jeg liker også veldig godt hvordan Johan Berg kjører ski.

– Hva skal til for at vi får se disse gutta i X Games?

– Dew Tour er nok den letteste veien inn i X Games. Gjør du det bra der, da kommer du til X. Jeg tror ikke X Games-folka bryr seg så mye om de derre verdenscupene nedi Europa, man må liksom ut i de store, velkjente konkurransene.

– Så noe helt annet: Hva er den døveste sommermoten du vet om?

– Jeg aner ikke hva som er mote nå jeg, er ikke så oppdatert på sånt. Skulle gjerne vært det, men hvis sånne piratbukser er moderne nå, så er det utrolig døvt. Er det mote igjen nå?  Det er jo mye som var in i 1998 som er tilbake nå.  

– Hvem tar gullmedaljene i OL i Sør Korea?

– Å herregud, det er sikkert en vi ikke veit hvem er ennå.

– Hva tror du han gjør da?

– Det blir helt sikkert back to back trippelflips –altså begge veier- i hvert fall.

– Hvem vinner hva i X Games i Oslo?

– Vanskelig å si. Det er så mange om beinet nå. Han Vincent Gagnier har jo briljert med de triksa sine, så han er jo alltid en favoritt. Bobby Brown, Gus Kenworthy og Nick Goepper må man selvsagt regne med. Og så kan det plutselig komme en helt ukjent en også.  I Aspen er det jo bare ti kjørere, men jeg håper og tror det blir flere i Oslo, særlig at mange nordmenn er med.

– Det er vel du som er nærmest i så fall?

– Ja, de går etter AFP (Association of Freeskiiing Professionals, journ. anm)-rankingen, og der har jeg vært ganske bra de siste åra. Har droppa litt i det siste, men jeg er først i køa der. Men jeg tror de vil ha med flere nordmenn når X først er i Norge.

– Hvor håper du at du kan reise til neste år?

– Jeg har lyst på Canada jeg, for å kjøre pudder. Ikke noe spesielt sted egentlig, har vært på noen fine turer i Retallack og Chatter creek, og der er jævla morsom terreng. Perfekt med småklipper, skog og småjibs overalt, og du kan bygge store hopp. Håper på en tur dit til vinteren!