Etter en lang sesong rundet verdenscupen i slopestyle av i en av Europas feteste parker. Corvatsch i Sveits hadde for anledningen lagd en progressiv park som flere av utøverne har skrytt mye av. Etter fredagens kvalik var det kun Øystein Bråten, Birk Ruud og Johanne Killi som var kvalifisert. Etter et stygt fall i førsteomgang og litt rot i andreomgang måtte Johanne takke med 6. Plass i finalen.

– Det var kjipt å ikke få lande noen av runsa i finalen, siden jeg virkelig ville vinne den siste World Cupen for sesongen. Dessverre funker det ikke alltid, men slik er denne sporten. Kroppen er heldigvis fortsatt fin så nå ser jeg mest fram til vårsesongen.

Les flere nyheter om Birk Ruud.

– Hva syns du om resten av sesongen din?

– Den startet ganske dårlig. Presterte ikke slik jeg ville i konkurransene før jul. Deretter kjørte jeg bedre på XGames og fikk en 4.plass i Slopestyle og 2.plass i Big Air. Fikk også en 2.plass i WC Mammoth og seier på Spring Battle. Alt i alt en helt grei sesong!

Etter et utrolig godt gjennomført run endte Birk Ruud på 4. Plass bak Fabian Boesch, Colby Stevenson og vinner Andri Ragettli. Øystein Bråten fullførte på en respektiv 6. plass.

– Det har vært en fet helg med chill vær og en veldig bra course! Det er deilig å avslutte WC-sesongen, spesielt når ting har løst seg på en bra måte for meg i år. Jeg hadde et av mine to beste slope-runs på lørdag og er fornøyd med skikjøringa mi. Jeg håpte nok på en litt høyere poengsum etter lørdagen men tar 4. plassen med et smil forklarer Birk Ruud.

Sammenlagt var det norske Ferdinand Dahl som kom best ut med 9. plass og Birk like bak på 11.

Ny randosekk? Slapp av, Fri Flyt har en guide for å hjelpe deg å velge.

Skal du kjøre bratt på ski i vinter? Fri Flyt har testet kjøreorienterte toppturstøvler

Les også: Skikjører døde på Gaustatoppen