– Jeg visste at det bare var et spørsmål om tid før han fikk sin første pallplassering i en AFP gold, platinum eller verdenscup. Birk er god nok til å kjøre mot de beste i verden, og viser det i hver konkurranse. Han ser ut til å gå mot en veldig bra sesong, sier landslagstrener Luke Allen.

Landslaget er på plass i Australia igjen etter verdenscupåpning i Chile for å kjøre konkurransen One Hit Wonder - en Big Air-konkurranse i Thredbo, Australia. Der stilte Klaus Finne og Birk Ruud til start. Finne havnet til slutt på 7. plass, mens stortalentet Ruud fikk en svært solid 2. plass i onsdagens finale. På førsteplass havnet Alex Hall med switch triple 1800, mens Fabian Bösch tok 3. plass. Ruud var selv nær ved å lande Halls triks.

Annonse

– Birk hadde kanskje sin beste skidag denne sesong i dag. Han landet doble 7ere, doble 10ere og en triple 14 mute som sendte han inn i finalen på 1. plass. I finalen tok han det jeg mener er den første switch triple 1620 noensinne gjort i konkurranse, sier Allen.

16-åringen landet sin første triple cork i en konkurranse noensinne forrige helg. Ifølge sportssjef Christopher Frankum og landslagstrener Luke Allen har ingen landet switch triple cork 1620 i konkurranse før.

Se Birks switch triple 1620 her:

Klaus Finne beskriver dagens konkurranse som en "vanvittig høkkfest". Vossingen har slitt med skader og sykdom i sesongoppkjøringen, og er enda ikke helt frisk. Han er derfra godt fornøyd med en 7. plass.

– Jeg tok det ganske cool, og kjørte det jeg kunne. Det gikk heldigvis bra, og det er digg å få et ok resultat nå. Det var en ganske sjuk finale, men nye triple varianter. Det ble mye krasjing, men også mye bra som ble landa.

I helga som var kjørte de begge verdenscupåpning i El Colorado i Chile. Der havnet Ruud på 5. plass, mens Finne tok 12. plass. Landslagstrener Allen var spent på hvordan reisingen ville påvirke One Hit Wonder.

– Jeg var skeptisk fordi vi kom tilbake til Australia i går kveld, men både Birk og Klaus ristet av seg jet-lagen kjapt og bra.