/ Folk

Fikk du med deg Birks Ruud vanvittige trippel cork?

Birk Ruud imponerte stort med 2. plass i One Hit Wonder i Australia. Finalen ble signert med en switch triple cork 1620.

Sist oppdatert 7. september 2016 kl 10.18
ANDREPLASS: Birk Ruud tok en solid 2. plass i One Hit Wonder. Foto: Luke Allen
ANDREPLASS: Birk Ruud tok en solid 2. plass i One Hit Wonder. Foto: Luke Allen

– Jeg visste at det bare var et spørsmål om tid før han fikk sin første pallplassering i en AFP gold, platinum eller verdenscup. Birk er god nok til å kjøre mot de beste i verden, og viser det i hver konkurranse. Han ser ut til å gå mot en veldig bra sesong, sier landslagstrener Luke Allen.

Landslaget er på plass i Australia igjen etter verdenscupåpning i Chile for å kjøre konkurransen One Hit Wonder - en Big Air-konkurranse i Thredbo, Australia. Der stilte Klaus Finne og Birk Ruud til start. Finne havnet til slutt på 7. plass, mens stortalentet Ruud fikk en svært solid 2. plass i onsdagens finale. På førsteplass havnet Alex Hall med switch triple 1800, mens Fabian Bösch tok 3. plass. Ruud var selv nær ved å lande Halls triks.

– Birk hadde kanskje sin beste skidag denne sesong i dag. Han landet doble 7ere, doble 10ere og en triple 14 mute som sendte han inn i finalen på 1. plass. I finalen tok han det jeg mener er den første switch triple 1620 noensinne gjort i konkurranse, sier Allen.

16-åringen landet sin første triple cork i en konkurranse noensinne forrige helg. Ifølge sportssjef Christopher Frankum og landslagstrener Luke Allen har ingen landet switch triple cork 1620 i konkurranse før.

Se Birks switch triple 1620 her:

Klaus Finne beskriver dagens konkurranse som en "vanvittig høkkfest". Vossingen har slitt med skader og sykdom i sesongoppkjøringen, og er enda ikke helt frisk. Han er derfra godt fornøyd med en 7. plass.

– Jeg tok det ganske cool, og kjørte det jeg kunne. Det gikk heldigvis bra, og det er digg å få et ok resultat nå. Det var en ganske sjuk finale, men nye triple varianter. Det ble mye krasjing, men også mye bra som ble landa.

I helga som var kjørte de begge verdenscupåpning i El Colorado i Chile. Der havnet Ruud på 5. plass, mens Finne tok 12. plass. Landslagstrener Allen var spent på hvordan reisingen ville påvirke One Hit Wonder.

– Jeg var skeptisk fordi vi kom tilbake til Australia i går kveld, men både Birk og Klaus ristet av seg jet-lagen kjapt og bra.

Publisert 7. september 2016 kl 10.18
Sist oppdatert 7. september 2016 kl 10.18
annonse
Relaterte artikler
VARM: Hotdog Hans gikk for seier på afterskien i Hemsedal. Skjermdump: Hotdog Hans 4
Den maskerte skikjøreren møter Birk Ruud i Norge

– Hotdog Hans er en slem mann

Birk Ruud X Games gull Aspen slopestyle
Birk Ruud vant X Games-gull i slopestyle

Vant sitt første X Games-gull i slopestyle

Høydepunkter fra slopestyle-finalen i Laax

Se Birk Ruud sitt vinnerrun

Birk Ruud trippel cork på snowboard
Birk Ruud om snowboardsatsingen

– Mye mestringsfølelse å kjenne på

annonse
Birk Ruud tok OL-gull
Birk Ruud åpner opp i sin nye bok

Fra «bølle» til olympisk mester

Derfor lander Birk Ruud alltid «på bena»

Slik unngår du dårlige landinger på trampolinen

ET SJEKKETRIKS: Birk Ruud mener at cork er såpass kult at det fungerer som et sjekketriks. Foto: Christian Nerdum
Cork 7 på trampoline - steg for steg

Birk Ruud om cork 7: – Det er et sjekketriks

GRABBER MISTY-EN: Sidelengs salto med halv skru, eller mistyflip som Birk Ruud demonstrerer. Foto: Christian Nerdrum
Sidelengs salto med halv skru

Slik lærer du mistyflip

BASICS: Du kommer ikke veldig langt som trampolinehopper om du ikke gjør grunnarbeidet skikkelig. Derfor er den tilsynelatende enkle hoppteknikken noe som ikke skal slurves med. Birk Ruud viser hvordan. Foto: Christian Nerdrum
Grunnleggende trampolineteknikk med Birk Ruud

Dette må du kunne når du hopper på trampoline

NUMMER ÉN: – Trampoline er en fin sidehobby som har gjort meg til den jeg er på ski i dag sier Birk Ruud. Foto: Christian Nerdrum
Birk Ruud sin trampolineskole

Birk Ruud sin trampolineskole

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen