– Det er fint vær, det er slush og hoppet er bra. Jeg er generelt veldig fornøyd, selv om jeg kunne hatt et bedre andretriks. Femteplass er jeg godt fornøyd med. Det er jo første gang jeg stumper trippel. Det kunne jeg ikke vært mer fornøyd med, sier Birk Ruud.

16 år gamle Ruud ble beste norske i El Colorado i Chile under sesongåpningen av Big Air-cupen. Etter at Tiril Sjåstad Christiansen ble skadet i treningen, ble det kun Klaus Finne, Christian Nummedal og nevnte Ruud som stilte til start under konkurransen.

Der ble Ruud den store snakkisen i etterkant. Med 5. plass fikk han en solid start på landslagskarrieren, i tillegg til at han endelig landet trippel cork i en konkurranse. Birk landet trippel for første gang i verdenscup-debuten i Mammoth, men kom aldri langt nok i konkurransen til å få satt den på sistehoppet. Under kvalifiseringen til X Games i Oslo forsøkte han også trippel, men maktet ikke å lande. Det gjorde han derimot i Chile.

Nummedal havnet på 8. plass, mens Klaus Finne tok 12. plass. Øverst på pallen ble det hel-svensk med Emma Dahlström og Henrik Harlaut. 

Årets Big Air-cup er større enn noen gang, med seks stopp som til slutt ender i finale på Voss.

Se trippel-corken her: