– Det var dritfett. Det var morsomt å kjøre. Egentlig var hele greia bare veldig bra, og det var utrolig deilig. Jeg har sikta meg inn på det her en stund nå, og har håpet på det lenge. Det var utrolig deilig å klare det, sier Birk Ruud (15) til Fri Flyt.

Ruud, som debuterte i verdenscupen i Mammoth i januar, var på forhånd sett på som en av de største favorittene i ungdoms-OL på Lillehammer. Der innfridde han forventningene, og tok til slutt gull i slopestyle fredag. 

Bli bedre kjent med Birk Ruud: Birk Ruud: – OL i 2030 blir mitt siste

For til slutt stod det mellom Alexander Hall og Birk Ruud. Der maktet ikke amerikaneren å slå Birks 89 poeng, og havnet til slutt på 87 poeng i siste runnet. Norske Trym Sunde Andreassen, som tok bronse i Half Pipe, kom på femteplass. Finn Bilous tok bronse.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

birk-
birk-

BIRK: Brik Ruud fra runnet. Foto: Skjermdump

Det var Briks første run som holdt helt ut. I det andre gikk det derimot ikke like bra.

– Jeg hadde ganske kontroll på nervene underveis. I det første runnet hørte jeg på musikk rett fra lomma, fordi jeg ikke hadde øreplugger. Det var ganske bra taktikk, forteller Ruud, som innrømmer at han var letta etter det første runnet.

– Hva gikk galt i det andre?

– Jeg prøvde å steppe opp, også skulle jeg gjøre med tail på shoot out-railen.  Da fikk jeg ikke nok fart ut på det siste hoppet, og det endte bare i ... et eller annet.

BIRK RUUUUUUD! Gull i SLOPESTYLE i Ungdoms-OL! Vill! Go Ruudboiiii! Lillehammer 2016 Youth Olympic Games
Posted by Nor Freeski on  19. februar 2016

GRATULERES: Birk Ruud gratuleres av landslagsledelsen.

Tidligere på dagen kjørte Tora Johansen finale for kvinnene. Hun hadde dessverre ikke like stor suksess, og havnet på 10. plass. Der var det Lana Prusakova som vant foran Lou Barin og Madison Rowlands.