– Birk gjør det knallbra, selv om han sliter litt i landinga. Han begynte med trippel i treninga og lander det på siste forsøket. Han er ikke så fornøyd, men Birk har mange år foran seg. Det er bare å glede seg til de neste ti åra med Birk, sier sportssjef for Nor Freeski, Christopher Frankum.

For etter at OL-vinner Joss Christensen skadet seg på treninga til X Games-kvalifiseringen måtte ungdoms-OL-vinner Birk Ruud (15) trå til. Da var det "alt eller ingenting"-taktikken som gjaldt. På to mulige forsøk gikk Ruud for to triple corks. Det skjedde etter kun en halvtime trening i forkant. På det siste forsøket var han svært nære å nå drømmen - lørdagens finale i X Games.

– Det var litt nerver, det er helt vanlig. Jeg fikk ikke helt grabben heller. På det andre hoppet sendte jeg den bare, og var veldig nærme. Jeg skulle kanskje ha hatt et hopp til i treninga. Jeg kom sent, siden jeg ikke visste jeg skulle kjøre. Det hadde vært gøy å være med, sier Ruud.

Bli bedrte kjent med Birk Ruud: Birk Ruud: – OL i 2030 blir mitt siste

– For mye trykk i landinga

– Hva gjør at du ikke lander helt perfekt?

– Når man roterer så fort, og først lander, så flexer skia dine. Når du kommer ned mot bunnen er det vanskelig å reise seg opp igjen, sier Ruud.

Lørdag vant Tiril Sjåstad Christiansen kvinnenes finale foran Johanne Killi og Emma Dahlström. På herresiden var det Henrik Harlaut som tok den gjeveste medaljen, fulgt av Fabian Boesch og Gus Kenworthy. Klaus Finne, Øystein Bråten og Felix Usterud kjørte alle bra, men havnet dessverre lengre nede på tabellen.

Har du lest denne? Birk Ruud tok gull i OL: – Utrolig deilig

(Artikkelen fortsetter under bildet)

frank
frank

SPORTSSJEF: Christopher Frankum under kvalifiseringen. Foto: Anders Holtet

Kanskje neste år?

Selv om det ikke ble finale på Ruud, som kjører på rekruttlandslaget, så han på kvalifiseringen som en stor opplevelse.

– Det er veldig stort. Jeg har ikke tenkt så mye over det, men når man ser på det nå er det verdens største konkurranse. Å få være med her er helt utrolig. Det gikk greit å holde nervene i sjakk, men jeg ble litt stressa av det første hoppet. Jeg håper jeg har fått vist at jeg har potensiale, sier Ruud.

– Den sitter i neste års X Games?

– Det får vi håpe på, smiler Ruud.

Se bildegalleri fra kvaliseringen her: