/ Folk

Benjamins Forthuns hemmelighet

SOMMERPRATEN: Benjamin Forthun surfer og gjør doble backflips i sommer i stedet for å offentliggjøre Norges feteste edit – hvor han har hovedrollen.

Sist oppdatert: 6. august 2016 kl 13.25
SURF: Benjamin Forthun bruker sommeren med surfbrett på Bulkenbølgen i Voss, og hva som er greia med Birgitte Ø finner du (til en viss grad) ut lenger ned. Foto: Mathias Sandvik
SURF: Benjamin Forthun bruker sommeren med surfbrett på Bulkenbølgen i Voss, og hva som er greia med Birgitte Ø finner du (til en viss grad) ut lenger ned. Foto: Mathias Sandvik
Lesetid: 5 minutter

La oss nå håpe Benjamin gjør alvor av trusselen om å bruke sommeren på å lage en ny edit. Kanskje Birgitte Ø kan overbevise han? Les mer:

– Jeg har sett den hemmelige sesongediten din fra i fjor eller når det var. Den er sjukt bra. Hvorfor er den hemmelig?

– Haha, såpass! Der er du god! Men takk for det. Nei det har seg bare sånn at jeg følte aldri at jeg ble helt fornøyd med den, også ble det noe bare til at jeg la den på hylla, og ikke tok meg tid til å gjøre den hundre prosent ferdig sånn som jeg ville ha den før jeg skulle gjort den offentlig.

PS! Nei, det er ikke denne!

– Hva må vi gjøre for å få se den? 

– Nei, akkurat den editen får dere nok ikke sett, dessverre! Men jeg er i gang med å smelle sammen en ny edit der jeg bruker noen av de klippene jeg er mest fornøyd med fra den hemmelige editen. Så det eneste dere kan gjøre er vel å håpe på at jeg blir fornøyd denne gangen, høhø…

image2
image2

MANNEN BAK VERDENS RÅESTE, HEMMELIGE EDIT: Benjamin Forthun heter han. Filmen får du dessverre ikke se. Foto: Hogne Olsnes

– Du er dobbelt så lang som de fleste andre skikjørere. Hvordan har du blitt så god?

– Ja, jeg strekker meg hele 190 centimeter over bakken, og der har jeg heldigvis stoppet. Nei hva skal jeg si, oppskriften for min del har vel vært å stå mye på ski, ikke være så redd for å gå på trynet, og prøve å ha det mest mulig gøy når jeg er på ski. 

– Hva var det tøffeste trikset du gjorde på Open Klasse i år?  

– Det tøffeste trikset jeg gjorde på Open klasse var nok det trikset jeg tok på Birgitte Ø, som hun falt pladask for i baren på Myrkdalen Hotel under avslutningsfesten på Open klasse. Goodtimes!

– Hvem er råest på Instagram av deg og @onlytheribswillbebrokeninhalf?

– Unge Gjelsvik som jeg kaller han, poster ikke så altfor ofte på insta, men når han først kommer med et nytt innlegg er det BANGER! Så den skal han få. 

– Hva gjør du akkurat nå forresten?

– Henger opp våtdrakten til tørk og legger på plass surfeutstyret, har akkurat vært en tur å surfet i elven på Voss. Hang loose!

image3
image3

INNLANDSSURF: Benjamin surfer i Bulkenbølgen i elva Vosso ved – ja – Voss. Foto: Mathias Sandvik 

– Hva liker du best å gjøre om sommeren?

– Cruise på skateboard, spille bordtennis, bade, surfe, grille og chille med sjøen. Men på starten av sommeren er jo det helt klart fine dager på Fonna med gutta fra BergensBanden jeg setter mest pris på!

– Hva er den råeste sommerjobben du har hatt? 

– Har hatt en sommerjobb, og det var å stable ved. Det var rått! Vil faktisk si at vedstabling er undervurdert.

– Hva er best og verst med sommeren?

– Det beste er en god pakke Petterøes 3 i brøstlommen. Og det verste er vel når engangsgrillen ikke tar fyr.

– Hva var høydepunktet i vinter?

– Helt klart Spring Sessions på Geilo! Helt rå park, bra vær, fete folk og mye action! Også var det litt stas at jeg kom med på teamet til Park og pudder nå i vinter, ser frem til å kjøre mer for de.

– Hva skal du neste vinter?

– Stå så mye som mulig på ski og ha det mest mulig gøy ved siden av studier. Har ikke planlagt noe ski tur til utlandet enda! Men vi får se, kanskje det også dukker opp.

– Hvilke skikjørere må vi se opp for til vinteren?

– Gleder meg til å se hva Karl Kristian Muggerud har fått til i den nye Field Production-filmen som kommer, har hørt noen rykter om at han har gjort det bra der! Også må dere se opp for Siver Voll på afterskien i Hemsedal, det meldes om flygende glassflasker og farlige dance moves!

– Hvordan har været vært på Fonna i år?

– Været har vært helt kanon, i hvert fall på starten av sommeren! Det var verre med parken, så i år kommer de ikke helt i mål på parkfronten hvis du spør meg.

image1
image1

GODVÆR: Benjamin (med jakka åpen ja) i et sjeldent øyeblikk på Folgefonna i år. Foto: Hogne Olsnes

– Hva er tidenes tøffeste skitriks?

– Det er jo ingen hemmelighet at jeg er blitt blodfan av dobbel backflip (se lenger ned) i løpet av den siste skisesongen, så det må nok bli en laid out dub back eller zerospin safety.

– Hvis jeg tvinger deg til å mene noe rått om et eller annet, hva sier du da?

– Sommeren er rå! Mer fart mer damer, peace out!

Bonus; topp åtte fra @benjaminforthun på Insta:

8. Gode dager på Fonna:

7. Surf på Bulkenbølgen:

6. ?:

5. Dub back #1:

4. Basket:

3. Backflip:

2. 180:

1. Dub back #2 (fra den hemmelige editen!):

Publisert 6. august 2016 kl 13.25
Sist oppdatert 6. august 2016 kl 13.25
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen