– Det blir bare å pointe baktuppa rett ned, krøke seg sammen, og ikke skjære ut. Det er jo dritsketchy, men til bånn kommer jeg jo uansett, sier Backe til Fri Flyt.

Minst 100 km/t

Det er ikke registrert noen fartsrekord i baklengskjøring på ski tidligere, men for å få rekorden godkjent må Backe uansett kjøre fortere en 100 kilometer i timen. Rekorden skal settes i unnarennet i skiflyvningsbakken i Backes hjemsted Vikersund. Selv om han har kjørt baklengs ned unnarennet før, blir dette første gang i den nye, og større, bakken.

– Jeg aner ikke hvor fort det kan gå, sier han.

Ikke fartsdress

Unnarennet er 38 grader på det bratteste, og det er cirka 260 meter ned til sletta. Selv om Anders går for farts-verdensrekord blir det ikke aktuelt å bruke trange klær.

– Hehe, fartsdress er bare å glemme ja! Jeg dropper nok dobbel XL, men det er alt.

– Skal du bruke noe annet spesialutstyr?

– Nei, det må være ski som alle kan kjøpe, så jeg bruker de vanlige parkskiene mine.

Avbrutt av skade

Backe hadde planlagt rekordforsøket i fjor, men ble fratatt sjansen da han røk korsbåndet i kneet, kun to uker før rekordforsøket var planlagt.
– Dette blir første greia jeg gjør etter korsbåndsoperasjonen min i mai. Jeg har fått kjørt en del dager på ski den siste tiden, men får ikke gitt 150 prosent gass enda, så det hadde jo vært funny og kunne starta comebacket med en verdensrekord, sier han.

Rekordforsøket skjer dagen før skiflygings-VM i Vikersund, altså tirsdag 21. februar.

Vi ønsker Anders lykke til!