– Det er nesten klisjeaktig og surrealistisk å kunne kjøre i tørr løssnø klokka 22 om kvelden eller 4 om morgenen, tidlig i mai måned, i massive fjell med oransje sollys og fjordarmer blinkende rundt der nede på alle kanter. Det er både majestetisk og magisk.

Aksel Lund Svindal og Eirik Finseth har vært på tur med Field Productions for tredje år på rad, men i år så det lenge mørkt ut for alpinessets årlige frikjøringsstunt foran kamera. En lang sesong påfulgt av ukesvis med skitesting og kontraktsforhandlinger, virusinfeksjon og askeskyer fra Island gjorde sitt til at årets filmprosjekt i Finnmark så ut til å renne ut i vasken. Nærmest på overtid ble våre nordligste fylker beæret med et solid snødump sist uke, og påfulgt av en høytrykksrygg var det bare å sette kursen for Alta.

Øksfjord var på forhånd utpekt som det mest lovende området, og uten å røpe for mye kan vi trygt fastslå at fjellene leverte varene. Det samme gjorde både Lund Svindal og Finseth, som begge hadde noen av sine sterkeste ski- og naturopplevelser i disse majestetiske kystfjellene. Blinkskuddene og hele historiene får du selvsagt servert i en spekket utgave av Fri Flyt til høsten.