Puddergull for Aksel Lund Svindal

OL-vinneren var ikke mett etter en lang sesong med lomma full av olympiske medaljer. Sist uke dro han og Eirik Finseth til Finnmark og nye eventyr foran kameraene til Field Productions.

Sist oppdatert 10. mai 2010 kl 09.49
Aksel Lund Svindal og Eirik Finseth scoper linjer kl 6 i Øksfjord. Bilde: Endre Løvaas
Aksel Lund Svindal og Eirik Finseth scoper linjer kl 6 i Øksfjord. Bilde: Endre Løvaas

– Det er nesten klisjeaktig og surrealistisk å kunne kjøre i tørr løssnø klokka 22 om kvelden eller 4 om morgenen, tidlig i mai måned, i massive fjell med oransje sollys og fjordarmer blinkende rundt der nede på alle kanter. Det er både majestetisk og magisk.

Aksel Lund Svindal og Eirik Finseth har vært på tur med Field Productions for tredje år på rad, men i år så det lenge mørkt ut for alpinessets årlige frikjøringsstunt foran kamera. En lang sesong påfulgt av ukesvis med skitesting og kontraktsforhandlinger, virusinfeksjon og askeskyer fra Island gjorde sitt til at årets filmprosjekt i Finnmark så ut til å renne ut i vasken. Nærmest på overtid ble våre nordligste fylker beæret med et solid snødump sist uke, og påfulgt av en høytrykksrygg var det bare å sette kursen for Alta.

Øksfjord var på forhånd utpekt som det mest lovende området, og uten å røpe for mye kan vi trygt fastslå at fjellene leverte varene. Det samme gjorde både Lund Svindal og Finseth, som begge hadde noen av sine sterkeste ski- og naturopplevelser i disse majestetiske kystfjellene. Blinkskuddene og hele historiene får du selvsagt servert i en spekket utgave av Fri Flyt til høsten.

Publisert 10. mai 2010 kl 09.49
Sist oppdatert 10. mai 2010 kl 09.49
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen