/ Folk

Nå blir Aksel Lund Svindal ny programleder for «Mesternes mester»

Tidligere proffsyklist Dag Erik Pedersen gir seg, og leverer over stafettpinnen til alpinist, frikjører og årets vinner - Aksel Lund Svindal.

Sist oppdatert: 9. mars 2021 kl 09.02
Aksel Lund Svindal
PROGRAMLEDER: Aksel Lund Svidal blir programleder for Mesternes Mester. Foto: Alexander Urrang Hauge
Lesetid: 2 minutter

Aksel Lund Svindal følger dermed i fotsporene til Helene Olafsen og Tiril Sjåstad Christiansen, og blir programleder på TV etter endt karriere. 

Både underveis i karrieren og i etterkant har Lund Svindal fokusert på investeringer og forretningsverden. Men nå blir han altså også å se på NRK.

Det ble klart tirsdag. Lund Svindal vant årets sesong av Mesternes Mester, den første innspilt i Norge, etter en spennende finale. Den var blant annet mot Magnus Midtbø, som røk ut før superfinalen.

Selve finalen gikk mot Håvard Tvedten, og etter en spennende avslutning stod Svindal igjen som seierherre. Nå skal han altså lede programmet fremover.

– Jeg er virkelig stolt og smigret over å bli spurt, sier han til NRK.

Forgjengeren er full av lovord om den nye programlederen.

– Han har potensial til å utvikle seg som programleder. Han var en utrolig vinner og en «fighter», men så har han også masse gode verdier. Han har omsorg. Han har det genet, sier Dag Erik Pedersen.

Lund Svindal er jo selvsagt desidert mest kjent som OL-vinner og verdensmester i alpint. Men han har også en lang og god frikjøringskarriere, og har vært med i flere Field Productions-filmer.

De er også aktuelle med kinofilm om Lund Svindal så fort kinoene i Norge åpner igjen.

Publisert 9. mars 2021 kl 09.02
Sist oppdatert 9. mars 2021 kl 09.02
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen