/ Folk

Aksel Lund Svindal tilbake på ski

Vi møtte Aksel Lund Svindal da han tok sine første forsiktige svinger på Folgefonna. Rekker han rennsesongen?

Sist oppdatert: 7. august 2017 kl 09.51
PÅ SKI: Aksel Lund Svindal hadde denne uka sin første skidag etter operasjonen i vinter. Alle bilder: Alexander Urrang Hauge
PÅ SKI: Aksel Lund Svindal hadde denne uka sin første skidag etter operasjonen i vinter. Alle bilder: Alexander Urrang Hauge
Lesetid: 2 minutter

 

FOLGEFONNA/JONDAL: Et samlet alpinsirkus trodde ikke sine egne øyne da Svindal ble kastet inn i et voldsomt fall etter å ha dundret utfor Hahnekam-løypa Die Strief i Kitzbühel i 2016. Like etter den beryktede Hausberg-kanten gikk det galt. Den påfølgende sesongen ga seire, men kneet skranglet og den 17. januar i år ble han operert nok en gang, for en korsbåndskade.

Men nå er comeback-kongen på vei tilbake. Igjen.

- Jeg håper kneet stabiliserer seg snart og at jeg får trent ordentlig på ski i en periode før sesongen starter. Nå handler det om å finne balansen mellom å provosere kneet litt, men ikke for mye. Jeg kjenner at jeg har lyst å sette fart og gasse på, men samtidig stoler jeg ikke helt på kneet, sier Svindal til Fri Flyt når vi møter ham på Fonna.

På Folgefonna er det fortsatt greit med snø og alpinlandslagene står i kø for å kjøre seg inn i en ny sesong. Verdenscupstarten i Sölden i oktober begynner å nærme seg.

Screen Shot 2017-08-04 at 12.28.16
Screen Shot 2017-08-04 at 12.28.16

- Hva tenker du om du ikke får den fremgangen som du ønsker?

-Jeg håper ikke det skjer, jeg håper jeg kan kjøre flere år. Hvis jeg ikke blir bra igjen må jeg ta noen tøffe avgjørelser. Det er ikke en selvfølge at det går, så jeg krysser fingrene, sier Svindal.

-Hvor langt unna verdenscupform er du nå?

- Jeg håper jeg er tre måneder unna, fordi det er den tiden jeg har. Jeg kunne kanskje ha kjørt et renn, men det er trening du trenger. Skal du være best i verden, må du trene, du kan ikke bare konkurrere. Det er treningen som gjør deg bærekraftig, sier han.

Men kommer Svindal til å kjøre Kitzbühel igjen i sesongen som kommer? Overvinner han de isete løypene slik som han gjorde etter Beaver Creek-fallet for mange år siden?

- Jeg må kanskje bruke de samme metodene for å håndtere frykten. Men Kitzbühel er jo godt inne i sesongen, det er femte-sjette rennet. Da har jeg kommet inn i rytmen, sier Svindal. 

 For Svindal og co er Folgefonna første stopp med trening på snø. Deretter venter treningsopphold i Chile. 

Publisert 4. august 2017 kl 12.31
Sist oppdatert 7. august 2017 kl 09.51
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen