Huawei bygger 5G-master på Mount Everest

Den kinesiske mobilgiganten Huawei bygger sammen med China Mobile 5G-master på verdens høyeste fjell.

Sist oppdatert 6. mai 2020 kl 09.26
Huawei Mount Everest
BYGGER: Her er bilder fra Mount Everest-utbyggingen. Foto: Skjermdump

I en pressemelding fra Huawei går det frem at selskapet, sammen med China Mobile, nå bygger 5G-master på verdens høyeste fjell, Mount Everest.

Byggingen skjer på 6500 meter over havet, og blir ikke overraskende de høyeste mastene i verden, ifølge Huawei.

Nettverket blir bygget tre steder, på Mount Everest Base, på 5300 meter over havet, på Transition Camp (5800 moh.) og Forward Camp, på 6500 meter.

På 5300 meter skal nedlastningshastigheten være på imponerende 1.6 gigabyte i sekundet, mens opplastningen var på 215 megabyte i sekundet. Det er tre ganger raskere enn Telenors fibernett i Oslo, til sammenligning.

5G, som står får femte generasjon, og er etterkommeren til 4G, har vært offer for en rekke konspirasjonsteorier i koronakrisen, og flere mener at viruset har vært knyttet til utbyggingen av mastene. 

I realiteten skal 5G bidra til langt raskere internett, og økt kommunikasjon mellom ulike teknologiske gjenstander. Norge takket i sin tid nei til utbygging av Huawei.

– Vakre Mount Everest kan nå bli sett gjennom 5G video og med VR, som kan gi økt innsikt for klatrere, forskere og spesialisert på natur, skriver de i pressemeldingen.

Publisert 6. mai 2020 kl 09.26
Sist oppdatert 6. mai 2020 kl 09.26
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen