Video: Dramatisk og imponerende redningsaksjon på Mount Everest

På vei over Khumbu Icefall på vei til Mount Everest opplevde en klatrer et av sine verste mareritt. Heldigvis reddet en gruppe dyktige Sherpaer situasjonen.

Sist oppdatert 4. februar 2021 kl 09.48
Mount Everest
DRAMATISK: Her holder klatreren seg fast i sikkerhetstauet. Foto: Skjermdump

Å krysse Khumbu Icefall, som er på veien til Mount Everest, er skummelt og risikofylt. Det er flere bresprekker du må over, og kryssingen skjer med sammenleggbare stiger. I tillegg må du krysse med stegjern.

I videoen nedenfor opplever en klatrer det som absolutt ikke skal skje. Personen mister balansen, og faller ned fra stigen. Sikkerhetstauet er det eneste som holder han igjen.

Det var TGR som først delte filmen.

Turismen i Nepal har fått seg en stor knekk på grunn av koronakrisen, og flere Sherpaer har slitt med å få seg jobb. 

– Jeg tror jeg vil dø av sult før korona tar meg, sier Upendra Lama, en arbeidsledig fjellarbeider til New York Times tidligere i høst.

Men flere velger altså å ta seg opp verdens høyeste fjell nå.

I drøyt fire minutter jobber en gruppe svært dyktige Sherpaer med å redde personen. Heldigvis går det bra, takket være en solid innsats. Se den dramatiske filmen her, som garantert gir deg svette håndflater:

Publisert 4. februar 2021 kl 09.48
Sist oppdatert 4. februar 2021 kl 09.48
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen