Tar man vekk den dramatiske hendelsen med surferen som kolliderte med hurtigbåten Baronen, var norgescupen i wingfoil en suksess med bra oppmøte og fantastiske forhold.

Det var de yngste deltakerne som hadde mest racing-erfaring i regattaen på Torkilstranden i Drøbak. Fra første heat så det ut som at Victor Lööf (14) fra Åsgårdstrand og Francis Gautneb (18) fra Tofte hadde planer om å parkere resten av feltet.

De var rett og slett i en annen liga og skjøt fra resten av feltet fra første sekund. 

wingfoil drøbak
TREDJE HEAT: Starten er hektisk og tett, og stort sett gikk det ganske greit. Foto: Sondre Taubøll

For de fleste deltakerne var dette deres første møte med en wingfoil-regatta, og mange bratte læringskurver blant de 22 startende.

Totalt var det fire heat gjennom dagen,

Avstanden opp til Lööf og Gautneb ble stadig mindre, og de unge wingfoilerne fikk ikke bare kjenne på konkurranser seg imellom, men også fra fler i feltet, som f.eks den pensjonerte kiteren og tidligere vinner av Kongen av Færder Christian Juell, samt windsurfinglegendene Karl Aksel Aubert og Helge Rotnes.

Banen var lagt slik at man startet med et langt kryss mot vinden til et toppmerke som måtte rundes før foilerne dundret med vinden i rom slør og duvende bølger - ned til et bunnmerke, som også måtte rundes før man krysset seg opp igjen tilbake over mållinjen. 

Fra fantastiske forhold på lørdagen med kuling fra sør og duvende bølger, snudde vinden til nordvest til søndagen. Ujevn, men kraftig. Planen var å fortsette der man slapp, med ytterligere fire heat. 

KLART: Utstyret er klart og vingene pumpet.
KLART: Utstyret er klart og vingene pumpet.

Men allerede etter noen få sekunder blir det høydramatisk i feltet, når Francis Gautneb kolliderer rett i siden på hurtigbåten Baronen. Heldigvis slapp han unna uten alvorlige skader, men konkurransen ble stanset etter dette. 

Filmen fra arrangementet, viser også klipp fra etter konkurransen, der noen av deltakerene fortsatt har litt krutt igjen mot slutten av dagen. Deriblant Victor Lööf, som brillierer med ekstrem balanse og brettkontroll, mens brettfenomenet Sebastian Kjellström setter Norges første backflip med wingfoil.

Regattaen ble arrangert av Drøbak Seilforening samtidig som norgescupen i IQFOIL og foil for windsurfing.

Filmen øverst i saken er laget av Sondre Taubøll.

Resultater norgescup i wingfoil på Torkilstranda i Drøbak

 1. Victor Lööf

 2. Francis Gautneb

 3. Corentin Bohl

 4. Christian Juell

 5. Christian Nerdrum

 6. Nicolai Bauer

 7. Karl Axel Aubert

 8. Helge Rotnes

 9. Bo Vivike

 10. Henrik Sjøl Christensen

 11. Einar Bleikvin

 12. Fredrik Johnsen

 13. André Natland

 14. Jorunn Horgen

 15. Sebastian Kjellström

 16. Hans Christian Hage

 17. Pål Terje Christensen

 18. Sondre Hylland

 19. Mads Killo

 20. Pål Rynning

 21. Kaja Vedvik

 22. Fredrik Scheen Schuller