/ Kite

Juell ble Færderkongen

Christian Juell og Lisa Løkås ble konge og dronning av Færder sist helg.

Sist oppdatert: 5. september 2013 kl 08.13
KONGEN: Christian Juell vant Kongen av Færder i helga. Foto: Camilla Ringvold
KONGEN: Christian Juell vant Kongen av Færder i helga. Foto: Camilla Ringvold
Lesetid: 2 minutter

Juell vant kitekonkurransen for andre år på rad, i hard konkurranse med blant andre OL-windsurfer Sebastian Wang-Hansen, som endte på tredjeplass bak den første vinneren av Kongen av Færder, Tom Rune Jarandsen som ble nummer to.

– Arrangementet er årets høydepunkt for mange kitere. I år som tidligere har det vært supre og blandede forhold. Det er lange legg, og jeg trodde jeg skulle få litt hardere konkurranse i år, men nå skal jeg legge med i hardtrening for å skaffe meg pokalen til odel og eie neste år. Ryktene sier at det skjer om man vinner tre år på rad, sier Juell.

Arrangør og regjerende dronning av Færder før helgas konkurranse, Camilla Ringvold, måtte gi fra seg tittelen til Lisa Løkås i år. Ringvold stilte nemlig ikke til start, for hun måtte bidra til å ta vare på deltagerene i de svært krevende forholdene.

– I år hadde vi de mest utfordrende forholdene i arrangementets historie - vestavær sørget for at deltagerne måtte krysse tilbake fra Færder Fyr til Hvasser i 2-3 meter høye bølger og økende vind. Det skilte over halvannen time mellom første og siste mann i mål. Neste år må jeg nok være med igjen selv å kjempe om tittelen igjen, men på grunn forholdene i år, trengte vi så mange følgebåter på vannet som mulig så da får man trå til litt ekstra for å ivareta sikkerheten. Hele sju deltagere ble plukket opp fra vannet i år etter utstyrssvikt eller feilvurderinger - enkelte kom seg ikke til start, og noen valgte å snu! Røde Kors og Redningsselskapet samarbeider vi godt med, og det er ekstra godt å ha slike ressurser i Norge som vi kan benytte oss av - og de frivillige som stiller med båter er uvurderlige, sier Ringvold.

Topp tre Kongen av Færder 2013:

Herrer:

  1. Christan Juell

  2. Tom Rune Jarandsen

  3. Sebastian Wang-Hansen

Damer:

  1. Lisa Løkås

  2. Ingrid Danielsson

  3. Elisabeth Furuholmen

Turist:

  1. Geir Norland

  2. Terje Halstensgård

  3. Frode Hernes

Flere bilder finner du her!

Publisert 5. september 2013 kl 08.13
Sist oppdatert 5. september 2013 kl 08.13
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen