– Det er alltid greit å lande førsterunnet sitt. Nå håper jeg det går like bra i morra når det virkelig gjelder. Det er gøy at jeg er får med meg Felix og Klaus også, sier Øystein Bråten.

SE STORT BILDEGALLERI NEDERST I SAKEN.

Annonse

Fredag ettermiddag var første øvelse i ski i X Games i Oslo, med kvalifisering for de norske herrene. Der gikk Øystein Bråten, Klaus Finne og Felix Usterud videre til finalen, som kjøres lørdag. Det var til slutt Fabian Bosch som vant kvalifseringen foran Bråten og Henrik Harlaut.

Bråten klarte også å showe litt på slutten av konkurransen. Med en kjører igjen, og 90 poeng og foreløpig førsteplass, var han sikret finaleplass for lengst. Dermed sendte han en stor backflip.

Sportssjef Christopher Frankum var naturlig nok svært fornøyd med innsatsen.

– Vi tenkte i utgangspunktet at alle kunne gå videre, men dette er helt rått. Det er fantastisk bra. At tre av gutta presterer så bra er gøy, sier Frankum.

Har du lest denne? – Vi har alltid vært positive til X Games

– Jeg har alltid drømt om å gjøre det, men har aldri vært i den situasjonen før. Så denne var gutta. Det var utrolig gøy, sier Bråten.

Klaus Finne gikk med knappest mulig margin videre. Etter runnet lå han på en foreløpig femteplass, men endte opp på åttendeplass - altså den siste plasseringa som gikk videre til finale. Det var med kniven på strupen Finne, som bommet i det første runnet.

– Det var ikke helt bra. Jeg har tatt trikset hver gang på trening i tre dager, også kom jeg ut der. Det var litt raskere, og jeg var litt stressa. Det er en feil jeg ikke gjør igjen, men da ble jeg litt satt ut.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

k
k

VIDERE: Klaus Finne gikk videre til finalen. Foto: Anders Holtet

– Var det mye nerver?

– Jeg tenkte ikke jeg skulle bli det, men det var det. Det blir god stemning, og jeg er utrolig fornøyd og veldig lett, sier Finne.

– Hvordan blir morgendagen?

– Da er det bare å gi faen, og sende det. Jeg må gå for det i morra, sier Finne.

X Games-debutantene Johan Berg og Birk Ruud havnet på 19. og 20. plass.