Det så lenge lovende ut etter at begge de norske gutta landet begge sine første run, men de klarte ikke å følge opp i to neste. Både Ruud og Nummedal falt i sine to siste og endte opp på fjerde og sjette plass.

Christian Nummedal falt i sine to siste runs. Foto: Andreas Løve Storm Fausko
Christian Nummedal falt i sine to siste runs. Foto: Andreas Løve Storm Fausko
Annonse

– Jeg var dritstoka på å lande den første. Vet ikke hva som skjedde på den andre, men jeg tror jeg følte at jeg ikke hadde så god fart. Så begynte jeg å stresse allerede fra take-offen og begynte å komme inn i en akse som jeg ikke har vært borti før. Så ble det en blanding mellom 1440 og 1620 og skjønte jeg ikke helt hva jeg drev med. Så ble det landing i 90 grader, slo ut pusten og fikk meg en trøkk i ribbeina. Men gikk bra, sier Nummedal.

Les også: Ingen pallplass til Killi under årets X Games 

Birk Ruud var en skuffet mann etter finalen og forlot bånnområdet ganske raskt etter sitt siste run for å gå en runde i skogen. Fri Flyt har ennå ikke fått en kommentar fra ham, og ryktene skal ha det til at han er der ennå.

Les også: Ruud og Nummedal til X Games-finale

Alex Hall vant Big Air-finalen under X Games. Foto: Andreas Løve Storm Fausko
Alex Hall vant Big Air-finalen under X Games. Foto: Andreas Løve Storm Fausko

Nyansatt junior og rekruttlandslagstrener, Herman Orheim, var fornøyd med innsatsen til gutta og jentene og mente det var litt stang ut i dag.

– Alle kjørte veldig bra både i går og i dag på trening. Litt stang ut for noen i kvalikken, men vi hadde to til finale i dag. Birk kjørte veldig bra i sitt første run i finalen, men litt uheldig i de to siste. Samme med Christian som fikk seg en hard smell i andre run og var kanskje litt ute av det som gjorde at han ikke fikk det helt til i tredje runnet. Jeg tror vi bare må jobbe med triks. Bli bedre på de vi kan, lære noe nye og sette de når vi må, sier Herman.

I stedet var det altså Alex Hall som stakk av med gullet foran Henrik Harlaut og Alex Beaulieu-Marchand. Det var for øvrig Henrik Harlaurt sin 11. X Games-medalje og han har nå like mange som Tanner Hall.