Det var ventet at nivået ville bli satt allerede under kvaliken og det viste seg å stemme. Nummedal var første nordmann ut og satte standarden med en sw dobbel 14 mute til japan.  Det var også kun nok til en sjetteplass som akkurat holdt til en plass i finalen.

– Jeg ville starte først i finalen, så la meg på plass på nummer seks jeg, sier Nummedal med et glimt i øyet. 

Annonse

– Det gikk greit. Egentlig hadde jeg lyst til å gjøre sw 16 på begge hoppene mine, men etter at de har endret på hoppet så har det vært vanskelig å få den rundt. Så jeg valgte å gjøre sw 14 på første bare å få ned et triks. Så jeg fikk ganske bra betalt og det holdt. Men jeg håper å sette sw 16 finalen, sier Nummedal. 

Les om hvorfor årets X Games i Oslo har tidenes bratteste inrun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NORSKE HÅP: Øystein Bråten, Christian Nummedal og Ulrik Samnøy får skyss opp til toppen av stillaset.
NORSKE HÅP: Øystein Bråten, Christian Nummedal og Ulrik Samnøy får skyss opp til toppen av stillaset.

Birk Ruud har vært stabil på trening begge dager og hadde som plan å gjøre dobbel bio 14 i første hopp, for så å dra på mer på andre hopp. 

Men landingen satt ikke første gangen og presset økte på unggutten da han kun hadde en sjanse igjen til å levere. Han bestemte seg derfor å gjøre same triks i andre run og denne gangen satt den. Det skjøv han rett inn på andreplass, kun bak Alex Hall som vant kvaliken. 

– Jeg følte mest press på meg selv. Planen var jo å gjøre den jeg gjorde nå, dobbel bio 14,  i første run. Det gjorde den ikke og nå matte den bare sitte. Jeg kjente jeg fikk et greit take off og da satt den. Jeg gjorde den mange ganger på trening og hadde den på lock i stad, men det er noe med nerver og slikt da. Jeg har noen planer om å friske til i finale. Skal gjøre mitt beste, så får vi se, sier Birk Ruud.

Her kan du lese alt om X Games Oslo og blant annet se hvordan det er å kjøre gjennom et hull i taket og ned mot hoppet. 

Øystein Bråten og Ulrik Samnøy hadde ikke dagen og endte som nummer ni og ti. Ulrik deltok i X_Games for første gang etter at han vant kvalikkonkurransen til X-Games i Hafjell tidligere i vinter. 

Han syntes det har vært en rå opplevelse å kjøre i Telenor Arena. 

– Det har vært en dritfet opplevelse. Det største man kan være med på. Jeg er uansett fornøyd med å bare komme hit. Jeg skulle gjøre dub 14 tail og den satt bra under treningen, men dessverre var det sikkert nerver som kicket inn da. Jeg får bare komme sterkere tilbake neste, sier Ulrik. 

 Finalen begynner 20.30 og Fri Flyt kommer tilbake med mer da. 

I FARTA: Christian Nummedal er klar til å fly i Telenor Arena.
I FARTA: Christian Nummedal er klar til å fly i Telenor Arena.
I LUFTA: Birk Ruud viste nok en gang verdensklasse og er en av favorittene i finalen.
I LUFTA: Birk Ruud viste nok en gang verdensklasse og er en av favorittene i finalen.