– Disse gutta har ikke med randoutstyr, for å si det sånn, de går på… begynner Asbjørn Eggebø Næss før han ser at frikjøringskometen Stinius Skjøtskift trekker frem et par halvbrede ski med ganske lette gåbindinger og matchende  støvler. 

– Åja! Du er på rando, jo!

Annonse

– Ja, ja.. 

Men Erik, han er ikke på rando. Asbjørn prøver seg igjen, og får litt mer rett denne gangen. 

Saken fortsetter etter bildet

NESTE GENERASJON: Asbjørn Eggebø Næss dro med seg Erik Næss og Stinius Skjøtskift (bildet), som Asbjørn omtaler som den nye vinen i norsk frikjøring. Bilde: Terje Aamodt
NESTE GENERASJON: Asbjørn Eggebø Næss dro med seg Erik Næss og Stinius Skjøtskift (bildet), som Asbjørn omtaler som den nye vinen i norsk frikjøring. Bilde: Terje Aamodt

På en skitur uken i forveien oppdaget frikjører Næss et område med flere naturlige hopp og landinger i terrenget. Et av stedene trenger ikke engang justering i avsatsen. 

LES OGSÅ: KILDEN TIL HAPPYNAESS

LES OGSÅ: 10 fete toppløse toppturer

LES OGSÅ: En legendarisk utstyrsprat

– Så tenkte jeg: Her må jeg invitere noen som er bedre til å hoppe en meg og sendte bilde av spotten til Erik Naess og Stinius Skjøtskift. Er det noen som finner ut av noen sånt, så er det de to gutta. 

Erik Næss er en av landets mest rutinerte jibbere. I likhet med Stinius bor han i Oppdal og er vant med harde landinger. Stinius er noen år yngre, og er i ferd med å gjøre karriere av skikjøringen sin. Senest i går, kom han på andreplass i Freeride World Qualifier i Verbier. 

SENDEPLAN

TEASER til 222 muligheter (Moldepanoramaet)

EPISODE 1 - Dette er 222 muligheter (Prolog)

EPISODE 2 - Skikjøring i havgapet (Sandestindan og Trollkyrkja)

EPISODE 3 - Vestsiden av Kirketaket (Isfjorden)

EPISODE 4 - Hoppesession med Stinius Skjøtskift og Erik Naess

EPISODE 5 - Stortussen. Eksponert, bratt og smal

EPISODE 6 - Måndalen. En dal med alle aspekter

EPISODE 7 - Tusten Skiheiser. Hoppesession i Moldepanoramaet