Ikke at det er så overraskende i seg selv, at noen lar seg friste av denne monumentale fjellsiden. (jour. anm. Det kommer selvsagt an på hvem du spør). Ihvertfall ikke at det skulle være de hyperaktive skiproffene Asbjørn Eggebø Næss og Robert Aaring. Men å få festet dette på tape, med dette lyset og de snøforholdene de fikk – det skjer ikke hver dag. Selv ikke i Romsdalen. 

LES OGSÅ: Norges beste offpist

Annonse

Her kommer den tredje episoden av 222 muligheter. Serien som tar for seg potensialet rundt det fantastiske Molde-panoramaet. Asbjørn & co er tidligere ute enn normalt, og ruller inn på den såkalte Gore-tex-fergen allerede klokken 05.00. Asbjørn har med seg frikjører og tidligere skihopper Robert Aaring. 

TO SPOR: Kirketaket er en av Norges mest besøkte topper, men vestsiden er heldigvis ikke veien de fleste velger å kjøre ned igjen. Bilde: Terje Aamodt

– Robert er fra Trondheim, så det er fint for ham å komme hit og oppleve noen skikkelige fjell, sier Eggebø Næss som er klar på at den ambisiøse trønderen ikke skal komme til Romsdalen og få det lett. Her må han både brøyte spor og testes for fjellkunnskap. 

LES OGSÅ: Test av lette toppturbindinger

I Eggebø Næss sin ånd, er dagen i dag ikke låst til ett fjell. Timene skal melkes, og det første prosjektet i Isfjorden går via Loftskarsetra til Loftskartindan. Herfra blir det faktisk to turer før de går videre til dagens store prosjekt: Vestsiden av Kirketaket. 

SENDEPLAN

TEASER til 222 muligheter (Moldepanoramaet)

EPISODE 1 - Dette er 222 muligheter (Prolog)

EPISODE 2 - Skikjøring i havgapet (Sandestindan og Trollkyrkja)

EPISODE 3 - Vestsiden av Kirketaket (Isfjorden)

EPISODE 4 - Hoppesession med Stinius Skjøtskift og Erik Naess

EPISODE 5 - Stortussen. Eksponert, bratt og smal

EPISODE 6 - Måndalen. En dal med alle aspekter

EPISODE 7 - Tusten Skiheiser. Hoppesession i Moldepanoramaet