– Verdens letteste telerandobinding?

I Burfjord i Nord-Troms sitter Moonlight-sjef Bjarte Hollevik og stadig finner på lettere skiutstyr. Hans nye telemarkbinding mener han er blant «verdens letteste».

Sist oppdatert: 14. oktober 2014 kl 15.13
NYHET: Bjarte Hollevik mener hans nye binding er verdens letteste telerandobinding. Det fins ikke bilder av bindingen ennå, men denne tegningen er det nærmeste vi kommer.
NYHET: Bjarte Hollevik mener hans nye binding er verdens letteste telerandobinding. Det fins ikke bilder av bindingen ennå, men denne tegningen er det nærmeste vi kommer.

– Årets store nyhet er verdens letteste telerandobinding. Men da må du skrive verdens letteste i gåseøyne, for helt sikker blir man jo aldri, sier Hollevik.

Oppgitt vekt på bindingene er 250 gram i oppovermodus og 550 i kjøremodus. I oppoverbakkene hekter du av wiren, og sparer dermed både vekt og motstand.

Hollevik har også sikra seg patentet på de to pinnene som stikker opp bak på telemarkbindingen.

– Disse sørger for en delvis låsing når hælen er nede. Det gir voldsomt mye bedre stabilitet sideveis, og reduserer sjansen for uønsket utløsing på vei opp. I tillegg blir det selvsagt noe helt annet å kjøre parallellsvinger, med langt bedre stabilitet og kraftoverføring sideveis, og det blir ingen grunn til å løse bindingen på vei ned, slik mange gjør.

De to pinnene passer inn i hullene på hælen på tech-støvler, og bindingen bygger 16 millimeter opp fra skien.

– Nytt i år er også at vi lager alle delene på egne fabrikker. De lages på tre forskjellige fabrikker i Italia, som i hovedsak leverer deler til bilindustrien, sier Hollevik.

Les mer om de norskdesignede bindingene her!

Se Moonlight sin egen film om bindingen:

Publisert 14. oktober 2014 kl 15.13
Sist oppdatert 14. oktober 2014 kl 15.13
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen