Standalrennet går i spektakulært terreng i Sunnmørsalpene. Starten går fra Fingersida med mål ved Standalhytta. Siden første Standalrenn i 1934 har skiklubben avviklet 67 renn på Standaleidet. I år er dette avsluningsrennet i norgescupen for fjelltelemark, men det arrangeres også egne klasser for alpint og snøbrett.

Aalesunds skiklub og Standalhytta 18. mars i fjor fylte klubben 100 år. En av tankene for opprettelse av skiklubben, var ønsket om å få folk ut av byen og opp i de fantastiske Sunnmørsfjella. I tillegg til Standalrennet arrangerer skiklubben fjellturer gjennom hele sesongen. Klubbens egen medlemshytte Standalhytta, har siden 1914 vært et naturlig samlingspunkt. Beliggenheten midt blandt de vakreste fjelltoppene og populære turmålene gjør at hytta er flittig besøkt året rundt.

Annonse

Veien over Standaleidet blir nå brøytet hele vinteren og dette gjør hytta lettere tilgjengelig.

Både elite og amatører er velkommen til å stille til start. Det er aldersbestemte herre- og dameklasser i fjelltelemark og i tillegg egne klasser for snøbrett og alpint.Løypa går fra Fingersida, like bakom Standalhytta. Lengden på løypa er ca 2,5 km med en fallhøyde på ca 700 m. Klubbens styreleder Kjetil Osborg er rennleder for årets Standalrenn. I år vil vi dele ut pengepremier til NC klassene (19-29 år). Førstepremiene vil være på hele 3000 kr! I tillegg har vi mange flotte gavepremier.

Tilskuere og frivillige er med på å skape folkefest rundt løypa. Rennet er bygd på teamwork og felles innsats. I fjor var det rundt 300 frammøtte til rennet, inklusiv publikum, deltakere og funksjonærer.

Løpermiddag blir holdt i tradisjonell Aalesunds skiklub stil med klubbens bacalao og god stemning.

Det er overnattingsmuligheter.

Aalesunds skiklub ønsker skiløpere fra hele landet velkommen til Standalrennet!