– Jeg var en snowboarder. Så begynte jeg med ski igjen etter 30 år på brett for å lære barna mine å stå. Jeg spurte min skifrelste fetter om utstyr som jeg både kunne kjøre og gå med. Han sa jeg måtte prøve telemark, forteller Pierre Mouyade, mannen bak telemarkbindingen Meidjo og merket M Equipment.

Enda en type utstyr? I tillegg til ski og snowboard?
Nei, tenkte Mouyade, men ble nysgjerrig da han fikk vite at det fantes støvler som fungerte med både tech-systemet (Dynafit) og Rottefellas NTN. Det ble utgangspunktet for en intens utviklingsprosess.
– Som mekanisk ingeniør og industridesigner, tenkte jeg på at det måtte gå an å utvikle noe. I starten var det en lek. Først måtte jeg lære å kjøre telemark. Jeg kjøpte et par Garmont-støvler og en Targa-binding (G3, red. anm.). Den første dagen brukte jeg 15 minutter på å justere lengden på kablene før jeg kunne begynne å kjøre. Jeg innså at wow, å begynne med telemark er vanskelig. Så kjøpte jeg NTN-støvler og Rottefella freeride-bindingene. Det var lettere å komme inn og ut, men jeg likte ikke følelsen. Og så tenkte jeg: Hvorfor er det ikke step-in?