/ Surf

Vintersurf!

Jæren bød på 2-3 meters swell i helgen.

Sist oppdatert 13. desember 2010 kl 10.17
STORT: Det dundret inn med over hodehøye sett hele lørdag. Foto: Pål Rype
STORT: Det dundret inn med over hodehøye sett hele lørdag. Foto: Pål Rype

Fotograf og vannsportentusiasst Pål Rype rapporterer med tekst og bilder fra vinterhelgen på Jæren:

Jæren har levert varene i helgene så langt i desember og kombinasjonen julebordsesong og generelt lave temperaturer gjør at crowd-faktoren faktisk har vært levelig. Temperaturen i havet er nok nede i 3-4 plussgrader nå ,og blir man holdt nede av bølgen samtidig som man får en hetteflush kjenner man det!  Søndagen bød på 2-3 meter swell med 10 sekunders periode fra nordvest. kjennere vet at dette er nok til at en spesiell strekning av Jærkysten får litt større forhold enn en kanskje skulle tro. Vindretningen var riktig og det dundret inn godt over hodehøye sett hele dagen. Det ble blant enkelte surfere nevnt tubes, og det skal visst også finnes vitner til dette.
 
Det ser allerede lovende ut for neste helg og undertegnede kommer nok til å være selektiv når det inngås avtaler for helgen. For oss som bor her gjør det ikke allverden at de lokale fjellområdene har snøtørke heller. Uansett håper vi denne vinteren får noe mer surf enn den begredelige fjorårs vinteren.

Publisert 13. desember 2010 kl 10.17
Sist oppdatert 13. desember 2010 kl 10.17
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen