/ Surf

Norges beste surfer

For første gang på tre år skal det avvikles Norgesmesterskap i surfing.

Sist oppdatert: 5. november 2010 kl 16.36
BRRR: "Er det ikke kaldt? Jo, det er det, men vi har våtdrakt!"
BRRR: "Er det ikke kaldt? Jo, det er det, men vi har våtdrakt!"
Lesetid: 2 minutter

– Det største miljøet for surf er her på Jæren, men vi ser at sporten stadig vokser rundt i Norge fra Lista i sør, Saltstein i øst, Stad i vest og Lofoten nord. Vi ønsker å få en jevn geografisk fordeling med kvinner og menn på longboard og shortboard til Norgesmesterskapet, sier utøver og arrangør Jan Erik Jensen til Fri Flyt. 20. november inviterer han på vegne av Norges Surfforbund og Jæren Boardriders landets surfere til oppmøte på Borestranden 20. november.

NM fungerer dessuten som et inntak til EM som går i Irlands surfehovedstad Bundoran i slutten av september 2011.

– Irer og innbyggerne av Bundoran er generelt trivelige og innstilte på å gi god service. Surferne får betalt opphold, og Bundoran er en svært spesiell by med flipperspill på rekke og rad. Bølgene kan dessuten være blant det beste i Europa, kommenterer Jan Erik. Ikke siden tampen av 2006 er det blitt avviklet Norgesmesterskap i surf. Da var det Inger Elin Knappskog som tok tittelen på kvinnesiden og Jensen i herreklassen. Og Jan Erik er forberedt på sterk konkurranse fra den yngre garde. Luca, den ene halvdelen av tvillingbrødrene Petersen Guichard, har allerede meldt sin ankomst til konkurransen, mens Joackim velger å dra på treningsopphold på Hawaii.

– Vi har vel en viss utvikling på surf her til lands, men det blir vel ikke noe kvantesprang før de yngets blir hekta. Kanskje trenger de en surfepappa eller surfemamma som tar de med ut. Men vi sliter fortsatt med å bygge disse miljøene, forklarer Jensen som mener transport til bølgene er et av de største problemene de har med rekrutteringen.

Når NM blir lagt mot slutten av november burde ihvertfall sannsynligheten for bølger øke, samtidig som vanntemperaturen fortsatt er utholdelig.

Info om Norgesmesterskap i surf 2010

Klasseinndeling

Åpen Herre

Åpen Dame

Åpen Longboard

Herre og Dame med minst 9´0 fot brett

Oppmøte og registrering skjer på Bore Strandcamping fra klokken 09.00

Startavgift for hver klasse er 50 kr.

Søndag blir holdt av som reservedag.

Fest på Cementen i Stavanger fra kl. 21.00 på lørdag. 18 års aldersgrense.

Mer info og kontakt:

Jan Erik Jensen

Incredible_blue(æt)hotmail.com

Publisert 4. november 2010 kl 18.07
Sist oppdatert 5. november 2010 kl 16.36
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen