/ Surf

Alltid godt på Codfish!

Les rapporten og se bildene fra surfkonkurransen på Jæren.

Sist oppdatert: 20. oktober 2010 kl 12.58
INTERNASJONALT: Surfere fra Australia, England Portugal og Danmark tok turen. Foto: Otto A. Prestmo
INTERNASJONALT: Surfere fra Australia, England Portugal og Danmark tok turen. Foto: Otto A. Prestmo
Lesetid: 3 minutter

Bølgesjekken om morgenen var kjølig, men den utrolige soloppgangen gjorde at den kalde morgenen ble helt magisk. På lørdag morgen var det blå himmel og bølgene var på rundt to fots høyde med litt offshore vind. Det var så kaldt at sanden på sanddynene var frosset. Forholdene var hyggelige, bare akkurat gode nok for å kunne gjennomføre en konkurranse. Heldigvis var bølgene bedre ett lite stykke nord for Borestranden, ved Sele. Her var bølgene mer konsekvent og på 3 fot. Vi valgte å kjøre konkurransen ettersom bølgevarselet var helt ok for lørdagen. Vi kunne valgt å utsette konkurransen til søndagen, men da var bølgevarselet enda dårligere.

Alle de oppmøtte var ivrige og en god del folk hadde tatt turen til Sele for å overvære Volcom Qualifying Series - Codfish. Dette resulterte i at det ble en stor og meget internasjonal gjeng som var samlet på stranden. De 67 deltakerne og tilskuerne kom fra blant annet Australia, England, Portugal og Danmark, selv om de fleste er bosatt i Norge og Danmark. Surf vokser i Norge og det var mange flere deltagere i alle divisjonene enn det har vært noen gang tidligere. I år fikk vi se flere jenter og juniorer som rippet bølgene. Vi startet konkurransen med jentene deretter groms og junior. Når ettermiddagen nærmet seg kom vi også i gang med open-klassen. Utover dagen startet vinden å vende sideshore, men det var fremdeles noen surfbare bølger. Oscar Moncada fra Puerto Escondido vant det første heatet i open, men måtte gi seg for dagen på grunn av at han ikke hadde rett utstyr i kulden. De Portugisiske ripperne Grilo og Tiago surfet bra dagen lang, men kunne ikke finne de beste bølgene og klarte derfor ikke å kvalifisere seg til finalen. Den lokale vikingen Jensen hadde en klar strategi om å vente på de gode bølgene, noe som straffet seg når de store bølgene uteble i hans heat. Han traff dessverre ingen bra bølger. Utover ettermiddagen falmet vinden og forholdene ble bedre.

I groms-klassen beviste lille Peter fra Danmark at han kunne surfe som en helt, selv med en vridd ankel. Selv om han ankom stranden med krykker så tok han seieren hjem til Danmark. I jenteklassen surfet Narayana fra Venezuela utrolig bra og fikk brukt bølgene godt. I Juniorklassen vant dansken Casper Steinfaith og forsvarte dermed sin Codfish-tittel fra i fjor.

Lokalhelt Kristoffer Paulsen kunne ikke finne en god scoringsbølge i finalen og endte opp på en fjerdeplass i Open. Finalist Victor Rosario fra Den Dominikanske Republikk gikk for airs og store reverts, men hadde ikke hellet med seg. Han endte opp på en fin tredjeplass. Alexandre Welther fra Danmark valgte de rette bølgene og tok noen helt råe cutbacks som ga han en god andreplass. Mor Melulca fra Israel tok seieren. Han surfet virkelig bra hele dagen! Premieutdelingen tok plass rett før solnedgangen og alle tilskuerne og deltakerne satte kursen til Martinique i Stavanger for afterparty sammen med Session!

Resultater

Groms:

1 Peter Steinfath   

2 Josephine Randow

3 Robert Storm

4 Magne Horpstad

Girls:

1 Narayana Monfleur

2 Camilla Pedersen          

3 Unn Haukenes             

4 Vahine Itchner              

5 Ingunn Botnen-Waarum

5 Kristine Tofte

Juniors:

1 Casper Steinfath      

2 Brage Svela                

3 Oliver Hartkopp         

4 Mikkel Hansen            

Open:

1 Mor Melulca             

2 Alexandre Welther   

3 Victor Rosario           

4 Kristoffer Paulsen

Publisert 20. oktober 2010 kl 12.45
Sist oppdatert 20. oktober 2010 kl 12.58
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen