/ Surf

100% viking

Norgesmesterskapet i surf er ikke for pingler. 1. - 4. november smeller det på Jæren.

Sist oppdatert: 24. oktober 2012 kl 10.02
TENK OM: Det er vel for mye å drømme om. Men hvis det blir slike forhold, er det fler enn Surf Norge-redaktøren Per Arne Zahl som blir lykkelige. Bilde: Anne-Christine P. Meling
TENK OM: Det er vel for mye å drømme om. Men hvis det blir slike forhold, er det fler enn Surf Norge-redaktøren Per Arne Zahl som blir lykkelige. Bilde: Anne-Christine P. Meling
Lesetid: 2 minutter

Det skal kreve sin mann og kvinne å bli norsk mester i surf. Arrangøren tar nemlig ingen sjanser og legger konkurransen i begynnelsen av november, når sannsynligheten for at Kong Neptun er på sitt argeste. 

 

Les mer om bølgestatistikk på Jæren

Jæren bør være velkjent for de fleste surfere i Norge. Den lange kyststripa har et utall kjente spots som fungerer i en rekke ulike forhold. Klassene det vil bli konkurrert innenfor er «groms», som er opptil og med 11 år, junior, open kvinner/menn, samt master (35 +). Seeding baseres på fjorårets resultater. 

Konkuransen bli avholdt under fuglefredningsperioden, det medfører at enkelte spots langs deler av jærkysten ikke er tilgjengelig for surfere. 

SE PROMOFILMEN

POTENSIELLE SPOTS:

REVE HAVN: Kanskje den mest kjente bølgen på Jæren. En ren høyrebølge som til tider kan være rask. Svært tilskuervennlig.

SELE: Pointbreak ved utløpet av elven på Sele. Hovedsaklig en rolig høyrebølge med enkelte raskere lefts. Svært tilskuervennlig, men noe utsatt for vind.

BORESTRANDA: Ren beachbreak. KValiteten avhenger av gode banker. Takler ikke mye vind.

BRUSAND: Beachbreak som fungerer med vind fra sørøst, samt svell fra sør-sørvest. Stranda ligger et lite stykke sørover i retning Egersund.  

Mer info på fjesboka

Det er Norges Surfforbund, i samarbeid med Quiksilver, som inviterer til Norgesmesterskap i surfing. Medlemskap i NSRF er obligatorisk (50 kroner). Det forutsettes og norsk pass. Registrering med informasjonsmøte torsdag 1. november på Bore fra 16.00. Møtet blir avholdt 19.30.

Publisert 24. oktober 2012 kl 10.02
Sist oppdatert 24. oktober 2012 kl 10.02
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen