Det skal kreve sin mann og kvinne å bli norsk mester i surf. Arrangøren tar nemlig ingen sjanser og legger konkurransen i begynnelsen av november, når sannsynligheten for at Kong Neptun er på sitt argeste. 

 

Les mer om bølgestatistikk på Jæren

Jæren bør være velkjent for de fleste surfere i Norge. Den lange kyststripa har et utall kjente spots som fungerer i en rekke ulike forhold. Klassene det vil bli konkurrert innenfor er «groms», som er opptil og med 11 år, junior, open kvinner/menn, samt master (35 +). Seeding baseres på fjorårets resultater. 

Konkuransen bli avholdt under fuglefredningsperioden, det medfører at enkelte spots langs deler av jærkysten ikke er tilgjengelig for surfere. 

SE PROMOFILMEN

POTENSIELLE SPOTS:

REVE HAVN: Kanskje den mest kjente bølgen på Jæren. En ren høyrebølge som til tider kan være rask. Svært tilskuervennlig.

SELE: Pointbreak ved utløpet av elven på Sele. Hovedsaklig en rolig høyrebølge med enkelte raskere lefts. Svært tilskuervennlig, men noe utsatt for vind.

BORESTRANDA: Ren beachbreak. KValiteten avhenger av gode banker. Takler ikke mye vind.

BRUSAND: Beachbreak som fungerer med vind fra sørøst, samt svell fra sør-sørvest. Stranda ligger et lite stykke sørover i retning Egersund.  

Mer info på fjesboka

Det er Norges Surfforbund, i samarbeid med Quiksilver, som inviterer til Norgesmesterskap i surfing. Medlemskap i NSRF er obligatorisk (50 kroner). Det forutsettes og norsk pass. Registrering med informasjonsmøte torsdag 1. november på Bore fra 16.00. Møtet blir avholdt 19.30.