– WAS må våkne

Terje Håkonsen savner engasjement fra utøverne.

Sist oppdatert 9. september 2011 kl 15.46
MÅ VÅKNE: Terje Håkonsen har tatt ordet for snowboarderne denne uken. Nå mener han resten av brettverdenen må våkne. Foto: Frode Sandbech
MÅ VÅKNE: Terje Håkonsen har tatt ordet for snowboarderne denne uken. Nå mener han resten av brettverdenen må våkne. Foto: Frode Sandbech

Debatten rundt OL-kvalifiseringen er het som aldri før. Vi tok en kjapp prat med Terje Håkonsen om hva som bør skje videre i saken. Den frittalende snowboarderen og fotballspilleren på Bygdøy Monolitten har stått ganske alene om å uttale seg i saken og nå mener han at de som faktisk skal delta i OL bør ta spaden i egne hender. Snowboarderens egen «fagforening», We Are Snowbaording, har ikke vært på banen enda.

FF: Hvorfor er det bare du som uttaler deg i FIS/IOC/TTR-saken? Tørr ikke utøverne si noe?
TH: Er vel ikke helt alene, men WAS-gjengen må våkne. Det må også TTR. FIS og IOC kommer bare til å forsette å snakke rundt grøten hvis ingen gjør noe. 

FF: Hvem synes du bør på banen?
TH: Flere toppkjørere selvsagt. Det er jo de som taper på dette, men også trenere, ledere, industrien, snowboardmedia og TTR må gjøre og si noe. Det hjelper ikke å snakke med venner på Facebook eller på fest og det skjer i hvert fall ikke noe om ingen sier noe. For fornøyde vet jeg de ikke er. 

FF: WAS er et organ som skal ivareta utøvernes interesser. Denne saken bør være midt i blinken for de?
TH: WAS er bra tiltak, men de må nok ha litt drahjelp av managere.  Det er også nå en stille periode hvor ikke alle omgås så mye. Men som sagt så må de ta sporten deres i egne hender. Så de ikke blir rævkjørt av folk som ikke holder på med brettsport eller sport i det hele tatt. 

Publisert 9. september 2011 kl 15.46
Sist oppdatert 9. september 2011 kl 15.46
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen