Terje Håkonsen kjører FWT

Når Freeride World Tour (FWT) braker løs i Japan i slutten av måneden står selveste Terje Håkonsen på start.

Sist oppdatert: 11. januar 2018 kl 17.11
 KLAR FOR FWT: Terje Håkonsen kjører første runde i verdenscupen i frikjøring i slutten av januar. Foto: Burton
KLAR FOR FWT: Terje Håkonsen kjører første runde i verdenscupen i frikjøring i slutten av januar. Foto: Burton
Lesetid: 2 minutter

Snowboardlegenden fra Telemark blir den eneste norske kjøreren i årets FWT, som starter i Hakuba i Japan. Han har bedt om – og fått – wildcard til konkurransen.

– Sesongens første tur for meg er stort sett til Japan for produkttesting og oppvarming til resten av sesongen. Der er det ofte strålende vinterforhold tidlig. da jeg så at FWET skulle ha konkurranse der spurte jeg om et wildcard. Jeg har kjørt frikjøringskonkurransene til Travis Rice, så jeg er glad jeg får være med og gleder meg til å prøve dette her. Nå er det bare å håpe på sol, sier Håkonsen.

TerjeHaakonson_NewZealand_GabeLHeureux_4335_CopyrightBurton
TerjeHaakonson_NewZealand_GabeLHeureux_4335_CopyrightBurton

KLAR FOR FWT: Terje Håkonsen. Foto: Burton

Årets første FWT-runde skal gå i perioden fra 20. til 27. januar. FWT-organisasjonen er fornøyde med at de har fått med nordmannen, og skriver følgende i en pressemelding til Fri Flyt:

Terje Haakonsen er utvilsomt en av de mest innflytelsesrike snowboardkjørerne noensinne. Han startet med å dominere konkurransescenen med tre VM-gull i halfpipe, tre seire i US Open og tre ganger kåret til årets kjører av Transworld Snowboarding. I tillegg til en imponerende konkurransekarriere er Terje kjent for å være helt i front med triks og svære hopp i store linjer og frikjøringskonkurranser. Hans mange banebrytende filmsegmenter de siste femten årene har endret synet på hva som er mulig på ski og snowboard. Stilen hans i fjellet blir fortsatt kopiert av mange av de beste kjørerne i verden.

Publisert 11. januar 2018 kl 17.11
Sist oppdatert 11. januar 2018 kl 17.11
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen