Terje kjører for miljøet

Terje Håkonsen (40) synes flere bør engasjere seg i miljøsaken. Nå har han spilt inn film og er med i et nytt mobilspill for å vise at pant er viktig for miljøet.

Sist oppdatert: 27. mars 2015 kl 11.23
MILJØET ER VIKTIG: Terje Håkonsen har spilt inn film der han oppfordrer folk til og engasjere seg. Foto: Geelmuyden Kiese
MILJØET ER VIKTIG: Terje Håkonsen har spilt inn film der han oppfordrer folk til og engasjere seg. Foto: Geelmuyden Kiese
Lesetid: 2 minutter

Pant og lek

- Det er mange i dag som engasjerer seg i miljøsaken, men ikke mange nok. Jeg ønsker å minne folk om at de må pante flasker og bokser - nettopp fordi det har en verdi utover kroner og øre. Tiltak som dette vil kanskje få flere til å forstå verdien av gjenvinning. Og minne dem om at de - i tillegg til å pante - bør komme seg ut i snøen og leke, sier Håkonsen.

Film og spill

Som inspirasjon til folk på påskeferie, og en oppfordring til alle om å bygge sin egen flaskebob-bane, har Infinitum laget en film der Terje Håkonsen kjører snowboard om kapp med en panteflaske ned flaskebob-banen. Hvem kommer først i mål - flasken eller Terje?

I tillegg har mobilspillet ”T-Race” nettopp blitt lansert, et enkelt og underholdende «miljøspill» som er tilgjengelig i Apple Store og Google Play. I T-Race er det om å gjøre å sanke flest mulig poeng samtidig med at du må pante flasker på veien ned løypa. Hver gang du kaster en flaske i søpla eller kræsjer i en av hindringene underveis, mister du poeng. Terje guider deg underveis i spillet med noen enkle spørsmål om resirkulering og miljø.

Se den nye filmen her: 

Oppfordrer til uteaktivitet

- Jeg håper at spillet og filmen vil inspirere folk til å gå ut og lage sin egen flaskebob-bane. Derfor var det en forutsetning for at jeg skulle være med i dette spillet, at vi også hadde en konkurranse der vi oppmuntrer til uteaktiviteter, sier Håkonsen.

 Snowboardlegenden håper at folk i alle aldre bruker påskeferien til å komme seg ut, enten de er på fjellet eller i byen.

Påskekonkurranse

Hver dag fra 27.mars og gjennom hele påskeperioden vil Infinitum gi bort en fleecejakke til den spilleren som oppnår høyest poengsum. Fleecen fra Norrøna er laget av resirkulerte panteflasker.

Infinitum arrangerer samtidig en påskekonkurranse på Instagram. Der oppfordrer de folk til å sende inn bilder og videoer av egne flaskebob-baner som de har laget selv ute i snøen. Det trekkes én vinner som får et signert snowboard av Terje Håkonsen. Du kan delta i konkurransen ved å bruke hashtag #flaskebob på Instagram.

Publisert 27. mars 2015 kl 11.23
Sist oppdatert 27. mars 2015 kl 11.23
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen