– Av og til så skjer det. Oakley har vært gjennom en stor prosess fra å være privat, til offentlig til å bli kjøpt opp av et stort italiensk selskap (Luxottica red.anm.). Da merker man forskjell på markedsstrategier og ting, og da var det veldig greit for meg å starte med noen som bor i samme byen og som jeg kjenner, sier Terje Håkonsen.

På lanseringen i Oslo for noen uker siden var andre profilerte ex-Oakley-utøvere som Aksel Lund Svindal, Henrik Kristoffersen og Tiril Sjåstad Christiansen. Alle slår altså følge med Håkonsen over til det norske hjelm- og klesmerket.

Annonse

Terje Håkonsen har kjørt for brillegiganten helt siden han var 15 år, og har i lang tid vært en av Oakleys største ikoner. Nå er det altså slutt - like før 30-årsjubileet. Luxottica kjøpte Oakley allerede i 2007, men det er altså nå flere av profilene melder "overgang" til norske Sweet.

– Jeg kjører jo også med Sweet-hjelm. Jeg skal ikke si at Oakley ikke lager bra briller lengre, for det gjør de, men det er også mange andre som gjør det.

– Hvor opptatt er du av goggles?

– Jeg er nerd når det kommer til briller. Jeg vil ha det best mulige. Når jeg stikker i bakken har jeg alltid med i alle fall tre linser, som jeg skifter underveis. Vidvinkelperspektivet er også veldig viktig.  

– Hva er planene i vinter da?

– Burton lager film, og jeg skal sannsynligvis lage en film med Burton for å feire at jeg har vært der i 30 år. Så det blir forhåpentligvis mye pudderkjøring. I fjor ble det litt mye park for min kropp.

Se også dette intervjuet med Sweet-gründer Ståle Møller om Sweets brillesatsing: