Terje Håkonsen og Andreas Ygre Wiig vitner i rettssak

To av landets største snowboardprofiler skal vitne i en merkevarerettsak for Santa Cruz, etter at de fikk opphevet merkevareregistreringen i Norge.

Sist oppdatert: 24. august 2020 kl 09.43
VITNER: Terje Håkonsen (t.v.) og Andreas Ygre Wiig skal vitne for Santa Cruz. Foto: Bård Gundersen/Christian Nerdrum
VITNER: Terje Håkonsen (t.v.) og Andreas Ygre Wiig skal vitne for Santa Cruz. Foto: Bård Gundersen/Christian Nerdrum
Lesetid: 2 minutter

Når NHS Inc, som distribuerer Santa Cruz, møter Klagenemnda for industrirettigheter (Kfir) i retten i dag, har de kalt inn Terje Håkonsen, Andreas Ygre Wiig og Henning Braaten som vitner. 

Årsaken er at NHS har fått opphevet merkevareregistreringen for Santa Cruz i Norge, skriver E24.

Santa Cruz er verdens eldste nålevende skateboardmerke, men for drøye to år siden besluttet Patentstyret at deler av merkevarebeskyttelsen i Norge skulle oppheves. Da hadde blant annet Sports Group Denmark, som har merket Cruz, bedt om at merket skulle settes som ugyldig.

– Vi er uenige i den avgjørelsen og har derfor tatt ut søksmål for å få kjent vedtakene ugyldig, sier advokat Felix Reimers i advokatselskapet Gjessing Reimers, som representerer skateboard-distributøren til E24.

Årsaken til at det blir opphevet er at man ikke kan registrere et varemerke som også er stedsgivende. Santa Cruz er forøvrig en kjent studentby i USA. Santa Cruz er også et sykkelmerke.

– Dette er en ganske alminnelig varemerkesak. Tvisten står om to av Santa Cruz’ varemerkeregistreringer er gyldige eller ikke, sier Kfir i sitt sluttinnlegg. 

NHS er åpenbart ikke enig i det, og har kalt inn tungt skyts til rettssaken. Der skal Terje Håkonsen, Andreas Ygre Wiig og Henning Braaten vitne.

Sistnevnte ble Norges første offisielle profesjonelle streetskater da han signerte med merket i 2005.

Håkonsen sier dette er en kjent merkevare innen actionsport.

– Dette er et merke som har eksistert lenge og som er veldig kjent innen snowboard, skating, sykkel og mye mer. De fleste som skatet på 80- og 90-tallet vet hva Santa Cruz er. Så har de blitt et enda større merke siden da, sier Terje Håkonsen til E24.

Rettssaken starter altså mandag, og skal vare i tre dager.

Publisert 24. august 2020 kl 09.43
Sist oppdatert 24. august 2020 kl 09.43
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen