NRK3 mandag 7. januar kl 20.00 Terjes sesongkort: Japan

I seks episoder følger vi Terje Håkonsen og de talentfulle snøbrettkjørerne Nicolas Müller, Shaun White, Mads Jonsson og Kevin Pearce. Vi får et lite innblikk i hverdagen deres og en sjanse til å oppleve dramatikken, høre historiene fra innsiden og få med seg alle de viktige hendelsene fra fjorårets sesong.

Vi blir blant annet med når gjengen står brett på steder som bare kan nås med helikopter, når de utfordrer Grønlands røffe landskap, når de lager kreative hopp i Hemsedal og når de kjører foran 30 000 skrikende fans i konkurransen ”Air & Style”.

Rockestjernetilstander

I første episode blir vi med til den legendariske ”Tokyo Jam”, en konkurranse kun for inviterte, hvor bare noen av de aller beste kjørerne i verden får være med. 45 000 skrikende japanere er samlet i en tettpakket arena for å se verdens beste snøbrettkjørere møte hverandre i et gladiatoraktig oppgjør.

Vi får alle detaljene om hva som skjer foran og bak kamera under konkurransen. Terje har bestemt seg for å gjøre en gjesteopptreden, selv om han i 2005 annonserte sin tilbaketrekning. Hvordan vil publikum reagere på hans overraskende comeback?

I Japan benytter også Terje sjansen til å besøke barndomsvennen Frode Johnsen og blir med fotballspilleren på trening med laget Nagoya Grampus Eight.

Episoden tar i tillegg for seg påvirkningen Terje har hatt på yngre proffkjørere, for eksempel Shaun White.

Sentrale personer

Terje Håkonsen - Norges mest kjente snøbrettkjører og en stor inspirasjon for snøbrettkjørere verden over. Håkonsen dominerte fristilkjøring i 1990-årene, og vant verdensmesterskapet i halfpipe tre ganger på rad, i 1993, 1995 og 1997. Han har også vunnet fem europamesterskap i halfpipe og det åpne amerikanske mesterskapet i halfpipe tre ganger.

Shaun Roger White – kommer fra San Diego i California og blir ansett som dagens beste konkurransekjører. Han har blant annet vunnet åtte x-games medaljer og gull i halfpipe under OL 2006 i Torino.

Kevin Pearce – ung og lovende kjører fra North Lake Tahoe i California. Vant fjorårets Arctic Challenge.

Nicolas Müller – kommer fra Zürich. Har kjørt profesjonelt siden 2000. Kom på tredje plass i Snowboarder Magazines kåring av de beste kjørerne for sesongen 2006/2007.

Mads Johnson – profesjonell snøbrettkjører fra Oslo. Kjent for sine vågale og rekordhøye hopp.

Fra www.nrk.no