Terjes OL-tanker

Terje Håkonsen har uttalt seg om OL, 12 år etter at han fikk verdens oppmerksomhet for sin boikott av Nagano-lekene.

Sist oppdatert: 17. februar 2010 kl 17.27
NEI TIL OL: Terje mener fortsatt snowboarderne burde holdt seg unna OL. Arkivfoto: Alex Hagen
NEI TIL OL: Terje mener fortsatt snowboarderne burde holdt seg unna OL. Arkivfoto: Alex Hagen
Lesetid: 2 minutter

Snowboardlegenden fra Vinje har snakket med Onboard magazines nettutgave om OL. Foran OL i Nagano var han regnet som verdens beste pipekjører, og han sjokkerte mange da han droppet konkurransen på prinsipielt grunnlag. På spørsmål om han ville inntatt samme standpunkt i dag som han gjorde i 1998, svarer han slik.

– Ja, det ville jeg, og jeg ville vært høylytt og gjort et poeng ut av det. I 97-98 var det bare noen få intervjuer som fikk pressen til å gå av skaftet. Nå vet jeg mer om IOC og deres forbindelser med FIS. Det virker som alle glemte IOC-skandalene som kom ut i offentligheten og nå følger saueflokken bare etter igjen.

Intervjuet med Onboard ble gjort for noen dager siden. I dag følger han opp med denne meldingen på Twitter: "there will be winners, but IOC is the real winner"

Terje er kritisk til måten IOC kontrollerer utøverne på, blant annet gjennom restriksjoner på hvordan sponsorene kan presentere dem i forkant av OL. Pipelegenden er imponert over utviklingen i halfpipe, men synes pipene kunne vært bygget annerledes og at konkurranseformatet kunne lagt opp til mer variasjon og kreativitet. I dag er dobbelcork nærmest obligatorisk for å komme på pallen i en internasjonal halfpipekonkurranse.

– Det hadde vært fint å se flere triks og variasjoner, det er mye mer enn åtte triks og kombinasjoner som er vanskelig og ser bra ut, mener jeg. Det kunne vært mer morsomt for gutta også, og forhåpentligvis ville færre blitt skadet. Så mange karer vil bli skadet denne sesongen når de prøver å få til "the golden run", sier han til Onboard.

Les flere synspunkter fra Terje på Onboards nettside.

Publisert 17. februar 2010 kl 17.22
Sist oppdatert 17. februar 2010 kl 17.27
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen