Norsk snowboard er i vinden med gullmedaljer i X Games og pallplasseringer i TTR-serien. Før sesongen ble DnB NOR generalsponsor for Norges Snowboardforbund.

Nå har sponsorgiganten fått smaken på norske brettstjerner og inngått samarbeid med The Oakley Arctic Challenge. Det norske kvalifiseringsrennet forut for TAC er dermed døpt DnB NOR Arctic Open, og det arrangeres i Varingskollen 16. februar, to dager før verdenseliten i snowboard ankommer hovedstaden.

– Vi ser at snowboarding tilfører en ny og spennende dimensjon til den klassiske vinteridretten. Samtidig er sporten selv i en rivende utvikling, som gjør det attraktivt for oss å være med å hjelpe til. TAC er et arrangement på internasjonalt nivå. Når Terje Håkonsen spurte oss om støtte til den norske kvalifiseringen, svarte vi ja på direkten, sier sponsorsjef Jacob Lund ifølge en pressemelding fra Norges Snowboardforbund.

I forrige uke var det amerikansk TAC-kvalifisering i Aspen hvor Shon Pospisil passerte nåløyet. Til helgen vil to vinnere fra Air&Style i Innsbruck få sin billett til TAC. Kim Rune Hansen, som vant quarterpipe-konkurransen i Davos tidligere i år, Fredrik Austbø og Tore Holvik er norske håp (direkte på NRK2 klokken 19.45 på lørdag).

Kun 24 utøvere får plass i TAC, og DnB NOR Arctic Open blir siste mulighet for å kvalifisere seg.

– Vi har lagd norske kvalifiseringer i noen år nå, men med svært begrensede ressurser. Med DnB NOR i ryggen kan vi lage et langt bedre arrangement. Arena, organisasjon og TV-produksjon kan ta flere steg opp, sier Terje Håkonsen, som organiserer både TAC og kvalifiseringen.

Han tar med seg egne folk fra TAC-organisasjonen og får støtte fra Norges Snowboardforbund og ivrige medarbeidere i Varingskollen.

DnB NOR Arctic Open får 3-stjerners status på den internasjonale TTR-rankingen, hvor TAC er i den eksklusive gruppen med 6 events som har toppstatus (6 stjerner).

Følg TAC på friflyt.no fremover.