Tromsøværingen Eirik Verlo har tidligere laget en rekke imponerende snowboardprosjekter fra Nord-Norge. Nå er han, sammen med Krister Furnes Kopala, aktuell med en ny filmserie - Higher Latitude. Den første episoden starter med et brak, med blant annet kveldskjøring i Øksehogget-renna.

– Higher Latitude er et filmprosjekt der vi ønsker å lage fete snowboardepisoder fra Nord-Norge uten å kjede folk med for mye prating. Vi ønsker å vise det spesielle ved våre tre unike vintersesonger med tre episoder der hver sesong har en egen episode, sier Verlo om prosjektet.

Det betyr med andre ord at de tre episodene vil gjenspeile sesongen.

– I episode en tar vi for oss den kalde mørketida som er sesongstarten for oss nordlendinger. Nå har sola kommet tilbake i nord og vi begynner innspillingen av episode to når vær og snø klaffer. Den kommer til å ta for seg midtvinters og solas tilbakekomst i fjellet. Episode tre kommer til å ta for seg våren der vi til slutt har midnattssola å kjøre under. 

Se første episode her:

Blir du inspirert til kjøring med hodelykt kan denne artikkelen om valg av hodelykt være nyttig. Flere saker om splitboard finner du her.