Det er fortsatt betydelig skredfare de fleste steder i landet på grunn av vedvarende svake lag i snødekket. De neste dagene vil fortsatt være preget av skumle forhold.

–  Det vil være lett å løse ut skred og noen skred kan bli svært store. Der sola blir sterk kan man også forvente noen svært store skred som løsner av seg selv. Unngå alt skredterreng er fortsatt rådet, sier vaktleder i snøskredvarslingen, Solveig Kosberg i en melding tirsdag.

Annonse

Mandag ble det kjent at de aller fleste steder i landet er preget av vedvarende svake lag, som gir betydelig snøskredfare.

Det gir en betydelig fare for snøskred, med et kraftig advarsel om å holde seg unna skredterreng. I Salten, deler av Finnmark, Svalbard og Vest-Telemark med Heiane, er det riktig nok faregrad to.

ADVARER: Solveig Kosberg advarer mot skredforholdene i påsken. Foto: Privat
ADVARER: Solveig Kosberg advarer mot skredforholdene i påsken. Foto: Privat

Denne saken er forøvrig en del av et daglig skredvarsel fra Varsom som vil gå gjennom hele påsken på friflyt.no.

Ukene før påske har vært preget av flere alvorlige skredulykker både på Nordvestlandet og i Nord-Norge. Mandag ble det også kjent at Hallingdal, som har hatt lite snø, også har skumle skredforhold.

– Vær obs på at også områder som ikke har daglig varsling, som Hedmark og Trøndelag også har et snødekke som krever at man er svært forsiktig og holder god avstand til alle bratte fjellsider, står det videre i varselet.

Skredforholdene er forholdsvis like for Sør-Norge og Nord-Norge.

– Selv om det gradvis blir færre skred og mindre faretegn er konsekvensene like store dersom skredet går. Vedvarende svake lag er så vanskelig å forholde seg til at rådet fortsatt er å unngå alt skredterreng, også der faregraden blir 2-moderat.