Åmbakk var en kjent og kjær person i det lokale alpinmiljøet, og var i mange år leder for alpingruppa i Ørsta IL. 

– Det er helt meiningsløst at Egil ble revet bort så brutalt nå. Tankene våre går til de pårørende, vi må prøve å støtte de så godt vi kan, sier nåværende leder i alpingruppa, Geir Ove Molvær, til Sunnmørsposten.

Annonse

Egil Åmbakk ble tatt i snøskred på Sunnmøre lørdag, da han var på tur sammen med en kvinne, som kom fra ulykken uten skader. Han ble hentet ut mandag ettermiddag.

Åmbakk var også svært aktiv i Saksa turforening, som skriver dette om ildsjelen på sin facebookside:

«Egil var svært aktiv i Saksa Turstiforeining, som kona Bente skipa i 2015. Etter at Bente døde i 2016 tok han over som primus motor i Saksa Turstiforeining, og har vore den som starta opp Urke Challange. Egil var ein av dei som sytte for at søknader og finansiering til prosjekta vi hadde, fekk inn midlar. Desse midlane vart mellom anna brukt til å leggje trapper frå Urke til Bentebu. Det å sluttføre dette var noko som han brann for. Det siste store prosjektet som han var med å starte var gapahuken på Klokkseggja. Han gledde seg svært til vi skulle bli ferdig, og hadde allereie planane klare for korleis dette skulle gjennomførast. Egil var ein som gjorde at det å vere på dugnad på Urke var kjekt. Han var humoristisk og kunnskapsrik, ein fekk alltid inntrykk av å ha lært noko nytt kvar gong ein hadde vore saman med han.»

Egil Åmbakk ble 51 år gammel, og etterlater seg tre barn.