Store styrker lette i ettermiddag etter en mann som var savnet etter et snøskred på Brunstadhornet i Sykkylven, skriver NRK

Ved 23-tiden meldte politiet om at mannen var funnet omkommet. 

Annonse

En kvinne var på tur sammen med den omkomne og slapp fra snøskredet i live. Hun varslet nødetatene etter at hun så mannen forsvinne i snøskredet. Kvinnen ble fraktet til sykehus med redningshelikopter. 

Brunstadhornet (1524 moh.) er et krevende fjell. I boka Toppturar i Sunnmørsalpene advares det mot «potensiell skredfare heile vegen til topps og ekstrem skredfare i rennene frå toppryggen ned mot Vellesæterdalen». 

Snøskredvarselet for Sunnmøre på Varsom.no var lørdag faregrad 2 - Moderat. Varselet advarte mot fare for flakskred, som følge av et nedføyket lag med nysnø. 

I følge NRK ble det i løpet av lørdag meldt om snøskred hele seks steder på Sunnmøre. Ingen personer skal ha kommet til skade i noen av de andre skredene. 

Dette er den andre dødsulykken som følge av topptur på ski i Norge i år. Her kan du lese Fri Flyts dekning av skredtragedien i Tamokdalen, hvor fire personer omkom. 

BRATT TERRENG: Brunstadhornet er et krevende fjell i hjertet av Sunnmørsalpene.
BRATT TERRENG: Brunstadhornet er et krevende fjell i hjertet av Sunnmørsalpene.